Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Veelgestelde vragen Scheiden Wonen Zorg

Wat betekent het scheiden van wonen en zorg voor woningcorporaties, zorgorganisaties of gemeentes? Het Kenniscentrum beantwoordt veelgestelde vragen. Reageer en maak ook uw mening, ervaring en vragen kenbaar!

Veelgestelde vragen Scheiden Wonen Zorg

De meestvoorkomende vragen over scheiden van wonen en zorg zijn door ons gebundeld. Ze zijn gesteld door medewerkers van gemeenten, welzijnsorganisaties, corporaties, zorgorganisaties en cliënten. Deze vragen zijn beantwoord op basis van overheidsuitingen en onze interpretaties hiervan.

Meld u aan voor de update-nieuwsmelding en we houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Lees de laatste update van 2 juli 2015.

Voor specifieke of urgente vragen over het scheiden van wonen en zorg kunt u contact opnemen met adviseur Rogier Goes van het Kenniscentrum via 06-10975826 of .

Veelgestelde vragen

Actuele besluitvorming

Doel van scheiding wonen en zorg

Zorgzwaartepakketten

Huurprijs

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Huurtoeslag

Zorginfrastructuur

Huurcontract

Verhuurderheffing

Warmtewet

Ruimtelijke ordening

Juridisch

College Sanering Zorginstellingen

Toewijzingsregels

Tools

Ervaringen met scheiden wonen zorg

Uw vragen aan Den Haag

 

21-12-2015 17:13

Artikelenreeksen

Bijeenkomsten

Kennisprogramma Extramuralisering, verdiepingscursussen over actuele thema's

Praktijkvoorbeelden

Woningcorporatie Talis uit Nijmegen heeft het financieel scheiden van wonen en zorg aangegrepen om vier nieuwbouwprojecten op een ondernemende manier te ontwikkelen. Lees meer »

Zorgorganisatie Inovum sloot onlangs twee verzorgingshuizen 'oude stijl' in het Gooi en zette de stap naar zelfstandig wonen met zorg dichtbij. "Ouderen willen uiteindelijk graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen met de vereiste en gewenste voorzieningen bij de hand. Dat kan in Veenstaete."
Lees meer »

Aedes Actiz