S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Dag van het Zorgvastgoed

28
JUN

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden

Zorgvastgoed met toekomst

In 2030 is een kwart van de bevolking ouder dan 65 jaar. Ouderen zijn vitaler en nemen de regie. Senioren zijn hoger opgeleid en hebben een hoger besteedbaar vermogen. Welke keuzes gaan zij maken? En wat wordt de positie van vastgoed in die keuze? Hoe verhoudt de keuze van zelfstandig blijven wonen zich versus de wens van veiligheid en van een rendabele zorgexploitatie? Hoe om te gaan met deze uitdagingen als gevolg van de transitie van de langdurige zorg? Tijdens de derde editie van de Dag van het Zorgvastgoed komen actuele vraagstukken en oplossingen aan bod.

Veel gebouwen moeten worden getransformeerd om aan te sluiten op de vraag van morgen. Dit vergt investeringen waarvoor financiering nodig is, terwijl het risicoprofiel van zorginstellingen toeneemt. Oplossingen moeten toekomstbestendig zijn. De complicerende factor is dat de regie in de zorg ook aan het verschuiven is naar zorgverzekeraars en gemeenten. Het regionale en landelijke inkoopbeleid van deze partijen bepaalt grotendeels de mogelijkheden van zorginstellingen en de invulling van de vraag. Banken tonen weinig bereidheid om in zorgvastgoed te financieren, de businessmodellen zijn vaak mager. Vastgoedbeleggers daarentegen hebben toenemende belangstelling. Hoe komt dat? En vervangen zij de rol van de woningcorporaties? Of verschuift hun doelgroep naar ouderen met een beperkt inkomen? Hoe gaat de woningcorporatie om met deze uitdagingen?

Programma

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.

Tussen 10.00 en 12.00 uur vinden vier themasessies plaats, waaronder 'Zorgvastgoed met toekomst'. Adviseurs van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg Penny Senior en Rogier Goes delen hun visie op toekomstgerichte nieuwbouw en herbestemming voor zorg en wonen.

Tijd Programmaonderdeel
11:10 uur Themasessie 'Zorgvastgoed met toekomst', Penny Senior/Rogier Goes, Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg
12:00 uur Inlooplunch, netwerken op het zorgvastgoedplein
13:00 uur Opening hoofdprogramma, Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering Universiteit Maastricht en partner Finance Ideas
13:15 uur Langetermijnvisie wonen/zorg, Guus van Montfort, hoogleraar Universiteit Twente, voorzitter ActiZ
13:45 uur Langer zelfstandig thuis, Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau
14:15 uur Veranderingen langdurige zorg, Angela Jansen, directeur/bestuurder DrieGasthuizenGroep
14:45 uur Pauze
15:15 uur Visie vanuit corporatiestandpunt, Gerard Anderiesen, directeur/bestuurder Stadgenoot
15:45 uur Praktijkdebat over lage inkomens/betaalbaarheid

Kijk hier voor het uitgebreide programma.

De Dag van het Zorgvastgoed wordt georganiseerd door WoningmarktNL / Vastgoedjournaal, in samenwerking met Finance Ideas, Finance Ideas Academy en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

01-03-2016 14:24

Praktische info

  • Datum:
    Dinsdag 28 juni van 10.00-16.00 uur
  • Locatie:
    Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam
  • Kosten:
    395 euro, exclusief BTW NB! Leden van Aedes en ActiZ krijgen 100 euro korting en betalen 295 euro exclusief BTW
D E F