S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Nieuwe buren: Symposium over langer thuis wonen met dementie

24
JAN

Steeds meer mensen met dementie wonen thuis. Van ongeveer 70% in 2016 groeit dat aantal de komende jaren naar meer dan 80%. Wat is er voor nodig om comfortabel en veilig thuis te blijven wonen? 

De sociale context is natuurlijk belangrijk; familieleden, kennissen en buren spelen een essentiële rol bij de ondersteuning van hun “nieuwe buren”. Ook komt er steeds meer aandacht voor de geschiktheid van de woning en de woonomgeving. Woningaanpassingen, inzet van domotica, en een dementievriendelijke woonomgeving kunnen hierbij ook helpen. 

Voor welke grote uitdagingen staan professionals vanuit woningcorporaties, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties? Hoe dragen zij bij aan (nieuwe) oplossingen die echt werken voor mensen met dementie (en hun naasten)? Deze vragen willen we beantwoorden op dit symposium, georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg samen met Stichting Zet, een maatschappelijke adviesorganisatie in het sociale domein.

Programma

Het symposium is volgeboekt. 

Centrale thema is (zelfstandig) wonen met dementie met aandacht voor actuele ontwikkelingen en aansprekende praktijkvoorbeelden. 

Download het programma (pdf)

Sprekers zijn onder meer:

  • dr. Ir. Marjolijn van der Marck, young dementia leader, en projectleider dementienet van Radboud universitair medisch centrum Nijmegen
  • Jarno Nillesen, Wiegerink Architecten, ontwerper van locaties voor mensen met dementie waarbij de vraag hoe architectuur kan bijdragen aan de gezondheid en het geluk van mensen met dementie centraal staat.
  • Joan Veldhuizen, wethouder gemeente Bladel
  • Stephan van Erp, manager strategie & bedrijfsvoering bij woningcorporatie Casade
  • Anja Dirks, Interieur + dementie  
  • Jose van Vliet, bestuurder van Vilente
  •  Annamaria Marangos, SCP

De presentatie van het symposium is in handen van dagvoorzitter Richard Engelfriet.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt (schriftelijk) kosteloos annuleren tot 21 dagen voor de bijeenkomst. Bij annulering binnen 21 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de bijeenkomst of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de beschikbare documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 21 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

13-10-2016

Praktische info

Datum

Dinsdag 24 januari 2016 van 13.00-17.00 uur

Locatie

Verkadefabriek Den Bosch

Kosten

90 euro voor leden van Aedes en ActiZ en kennispartners (VGN, RIBW Alliantie, GGZ Nederland), 125 euro voor niet-leden en 35 euro voor vrijwilligers
Prijzen zijn excl. BTW

Doelgroep

Medewerkers van corporaties, zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, gemeenten, patiënten- & consumentenorganisaties, wmo-raden en burgerinitiatieven. 


Leestip

D E F