Training Rekenen aan zorgvastgoed

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert met Realink Consultancy in maart 2013 weer een nieuwe training 'Rekenen aan zorgvastgoed'. In deze eendaagse training staat vastgoedrekenen en de financiering van zorgvastgoed centraal. De populaire training is bestemd voor medewerkers van corporaties en zorgorganisaties, die steeds vaker samenwerken op het gebied van zorgvastgoed en meer willen weten over de financiële kant daarvan. Maar ook voor hun samenwerkingspartners, zoals gemeenten, vastgoed- en welzijnspartijen, blijkt deze training overigens leerzaam te zijn. 

Betere samenwerking

Hoe berekent een woningcorporatie de huur van een zorgcomplex en hoe financiert een zorgaanbieder dit? Hoe structureer ik een gezamenlijk project tussen corporatie en zorgorganisatie? Kan ik beter (ver)huren of kopen? Wat betekent 'scheiden van wonen en zorg' voor mijn organisatie? Vaak blijkt er een kloof te gapen tussen de wereld van corporaties en zorgaanbieders. Goede kennis van elkaars achtergronden helpt bij de samenwerking tussen corporatie en zorgorganisatie, en verbetert de kwaliteit van het zorgvastgoed.

In 2010 en 2011 volgden bijna 150 cursisten de training en zij beoordeelden deze gemiddeld zeer hoog. Uiteraard keren de belangrijkste elementen van rekenen aan zorgvastgoed dan ook weer terug in 2012. Maar daarnaast is er ook aandacht voor de nieuwe realiteit van de NHC (normatieve huisvestingscomponent) en lopen we vooruit op de betekenis van scheiden van wonen en zorg. Ook nieuw is dat de cursus één volledige dag beslaat.

De training wordt gegeven door George Müller, directeur van Realink Consultancy. Het programma is praktisch en interactief van aard. De groepsgrootte is maximaal ca. 15 personen. Naast de theorie staat de praktijk centraal in een casus waarbij corporatie en zorgorganisatie gezamenlijk rekenen aan een huur die past voor beide. Door deze aanpak krijgen de deelnemers inzicht in de overwegingen die hun samenwerkingspartner hanteert. Bij de training ontvangt u ook de publicatie 'Rekenen aan zorgvastgoed' van het Kenniscentrum. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Kennisprogramma Zorgvastgoed

De training 'Rekenen aan zorgvastgoed' valt onder het kennisprogramma Zorgvastgoed. Dit programma van het Kenniscentrum, Aedes en ActiZ bestaat uit themamiddagen en trainingen. Het biedt woningcorporaties en zorgorganisaties de mogelijkheid hun kennis over zorgvastgoed te verrijken en te verdiepen. Ook staat de uitwisseling tussen de beide sectoren en het leren van elkaars ervaringen centraal.

Datum, locatie en kosten training

Wanneer: dinsdag 12 maart 2013, van 9.00 tot 17.00 uur 
Waar:  Conferentiecentrum Woudschoten, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist
Prijs:  300 euro exclusief BTW voor leden van Aedes, ActiZ, en kennispartners (VGN en RIBW Alliantie)
            490 euro exclusief BTW voor niet-leden

Meer informatie

13-11-2012

12 maart 2013 Training Rekenen aan zorgvastgoed