Scheiden wonen zorg | Extramuralisering | Paviljoenhotel De Beyaerd te Hulshorst

Tweedaagse cursus Scheiden Wonen Zorg - VOL

Consequenties voor vastgoed en dienstverlening

Deze cursus is volgeboekt. Er is een tweede reeks gepland op 17 en 18 oktober.

Wat moet u doen met leegkomende appartementen en gebouwen, nu ZZP's 1 t/m 3 à 4 niet meer onder AWBZ-verblijf vallen? Wat zou het verdienmodel hiervoor kunnen zijn? In de tweedaagse cursus 'Scheiden Wonen Zorg; consequenties voor vastgoed en dienstverlening' leert u meer over de zelfstandige verhuur van appartementen en over het vermarkten van dienstverlening. De cursus is georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, Sanders Advies en Projecten en Nestas communicatie.

Doelgroep

De cursus richt zich op directie en management van zorgorganisaties die de keuzes inzake scheiden wonen zorg moeten maken en implementeren. Het is mogelijk om als organisatie in te schrijven maar per dag een andere deelnemer te plaatsen.

Vraagstukken

De combinatie van de invoering van de normatieve huisvestingscomponent en het scheiden van wonen en zorg vraagt om een strategische herbezinning op uw zorgproducten en vastgoed. U heeft wellicht al de keuze gemaakt of u de bestaande verzorgingshuizen of beschermde woonvormen gaat omvormen tot zwaardere (verpleeghuis)zorg of tot zelfstandige eenheden, dan wel een mix van beide. Vervolgens komen direct de volgende keuzes in beeld: ga ik zelf de verhuur doen van zelfstandige eenheden of besteed ik dat uit? Kan en wil ik de dienstverlening die behoort bij het intramurale vastgoed handhaven en hoe organiseer en bekostig ik dat? Tijdens de cursus worden deze en andere vraagstukken behandeld.

Programma en sprekers

Op de eerste cursusdag - over zelfstandige verhuur en wat daarbij komt kijken - zijn er sprekersbijdragen van Daniëlle Harkes, manager van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg; Jessie van Rooij, financieel maatschappelijk vastgoeddeskundige, directeur Vastgoed Casatonda en Klokkenberg binnen de Vitalis WoonZorg Groep, directeur JESS Consultancy; Anneke Reuvers van In Process, jarenlang gedetacheerd bij woningcorporaties en ook nu nog werkzaam in de volkshuisvesting. Zij is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van actualiteiten, regelgeving en theorie over onderwerpen als huurtoeslag, zelf aangebrachte veranderingen, huurincasso, servicekosten en woningwaardering.

De tweede cursusdag richt zich vooral op de dienstverlening. Sprekers zijn Marianne Straks, bestuurder Stichting Kalorama, oud directeur Vastgoed Cordaan, oud plaatsvervangend directeur ActiZ; Jacqueline van Ginneken, Bureau Ouderenzorg, Organisatieadvies en management. Cursusleider op beide dagen is Linda Sanders, adviseur op vraagstukken waar wonen, welzijn en zorg elkaar raken. Zij heeft al meer dan 10 jaar een eigen adviesbureau Sanders Advies en Projecten met veel ervaring in de ouderenzorg en samenwerkingsopgaven van gemeenten, zorgorganisaties, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.

Datum en locatie

Donderdag 3 en vrijdag 4 oktober 2013 van 9.30 tot 17.00 uur in het landelijk gelegen Paviljoenhotel De Beyaerd, Harderwijkerweg 497, 8077 RJ te Hulshorst.
Deze cursus is volgeboekt. Er is een tweede reeks gepland op 17 en 18 oktober.

Kosten

De prijs van de tweedaagse cursus bedraagt 795,- euro exclusief btw per persoon. Per cursus kunnen maximaal 20 cursisten deelnemen. Er bestaat de mogelijkheid te overnachten in Paviljoenhotel De Beyaerd. U kunt op het aanmeldformulier aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken; wij zorgen vervolgens voor de reservering. De kosten van overnachting en verblijf (in de avond) dient u zelf en ter plekke af te rekenen. Een hotelkamer kost 79,- euro per persoon per nacht inclusief ontbijt. Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de cursus.

Contactpersoon

Voor inhoudelijke vragen over de cursus kunt u contact opnemen met Linda Sanders, 06-51919897, . Voor organisatorische vragen kunt u terecht bij Nestas (Esther Rijken: 036-5307713, ).

Annuleren

U kunt (schriftelijk) kosteloos annuleren tot 21 dagen voor dag 1 van de cursus. Bij annulering binnen 21 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 72 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de beschikbare documentatie toegezonden.

08-07-2013

03 oktober 2013 Tweedaagse cursus Scheiden Wonen Zorg - VOL