Van Harte restaurant.

Hulpmiddel wijkrestaurants beschikbaar

De nieuwe publicatie Van de kook; succesvol ondernemen in wijkrestaurants verzamelt de succes- en faalfactoren, do's en dont's voor sociale restaurants.† De digitale†uitgave is nu kosteloos te bestellen. De originele gedrukte oplage van voorjaar 2011 is wegens grote belangstelling niet meer verkrijgbaar. Daarom stelt de auteur de PDF nu voor alle geÔnteresseerden beschikbaar.

In de uitgave staat de benodigde informatie om keuzes te maken en een goede businesscase op te stellen. Het betreft een uitgave van Attema & Van de Wetering, mogelijk gemaakt door onder meer het Fonds Sluyterman van Loo en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Sociale cohesie

Wijkrestaurants bieden lekker en gevarieerd eten tegen een betaalbare prijs, waarbij soms ook de sociale werkgelegenheid en de maaltijd-als-ontmoetingsfunctie centraal staan. Wijkrestaurants maken het mogelijk dat ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen en verbondenheid ervaren; ook leveren ze een bijdrage aan sociale cohesie.

De publicatie 'Van de kook' helpt (potentiŽle) initiatiefnemers van wijkrestaurants met uitleg, achtergrond en tips voor het doordenken, voorbereiden en exploiteren van een wijkrestaurants. Het Kenniscentrum heeft een korte samenvatting gemaakt van het boekje. Het laatste hoofdstuk (uitgebreide samenvatting en conclusie) is hieronder te downloaden.†Het boek is helaas niet meer fysiek te bestellen.

heermevrouw

Meer informatie

geef uw reactie


21-09-2011