Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Informatie over wonen en zorg met dementie gebundeld

Nederland telt op dit moment ruim 260.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing zal dit aantal explosief stijgen naar ruim 500.000 in 2040. Als gevolg van de extramuralisering blijven deze mensen ook steeds langer zelfstandig thuis wonen. Dat heeft gevolgen voor zorgorganisaties en woningcorporaties. In het dossier Dementie bundelt het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg goede voorbeelden, onderzoeksresultaten en uitgebreide informatie over wonen en zorg met dementie.

Verzorgende met bewoner in De Wiekslag. Foto: Willem Mes Photography

Lees meer over het aanpassen van de woning, het inzetten van technologie en de verschillende vormen van wonen met zorg gericht op mensen met dementie. Van intramuraal wonen in kleinschalige groepswoningen, zelfstandige woningen in een beschutte omgeving tot zorgboerderijen en mantelzorgwoningen. En maak gebruik van handige tools, zoals de 'Toolkit Dementievriendelijk Ontwerpen' of de brochure 'Huurders met dementie' voor woningcorporaties.

09-12-2014 15:38
Aedes Actiz