Ontwerp Nelleke Karst genomineerd voor Archiprix 2011.

Archiprix 2011 nomineert ontmoetingsgericht wonen met zorg

Een ontwerp met een sterk ontmoetingsgericht accent is genomineerd voor de Archiprix 2011. Nelleke Karst ontwierp voor haar afstuderen een kleinschalige woonzorginstelling op het Groningse platteland. Het plan bestaat uit twaalf woningen, enkele collectieve ruimten en een dorpshuis. Naast collectieve functies zijn ook bestaande fiets- en wandelroutes in het plan geïntegreerd.

De opdracht was het ontwerpen van een kleinschalige woonzorginstelling op het platteland, waarin de overgang van privé naar openbaar centraal staat en de overgang van de private woning naar een collectieve instelling te verkleinen. Om binnen de instelling een dorpse levendigheid te bewerkstellingen, is een van de bestaande fiets- en wandelroutes in het plan geïntegreerd. Dit gebeurt ook door de collectieve functies uit het programma van de ouderenhuisvesting te koppelen aan een klein dorpshuisprogramma. Daarmee ontstaat een volwaardig dorpshuis dat zowel de bewoners van de zorginstelling als de andere dorpelingen bedient. Deze collectieve functies stimuleren de bewoners ook om naar buiten te gaan.

Archiprix prijst afstudeerprojecten

De Nederlandse ontwerp-opleidingen selecteren jaarlijks hun beste afstudeerplannen voor deelname aan Archiprix. Het dossier Archiprix bevat de online presentatie van de door de opleidingen genomineerd afstudeerproject.

Toon uw project tijdens netwerkbijeenkomst ontmoetingsgericht bouwen

Coalitie Erbij en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg verkennen graag samen met u het ontmoetingsgericht bouwen tijdens een netwerkbijeenkomst op donderdagmiddag 16 februari 2012 in Driebergen. Daarbij is ook de gelegenheid uw eigen project, goed voorbeeld of interessant idee om ontmoetingsgericht te bouwen te tonen op één van de inspiratiewanden.

Meer informatie

  • Archiprix 2011 genomineerd: Wonen met zorg

19-01-2012