Een ruimte creëren die bewoners activeert of juist kalmeert

Wanneer worden bewoners geactiveerd en wanneer komen ze juist tot rust in een omgeving? Is het werkelijk zo eenvoudig als een rode muur prikkelt en de geur van lavendel ontspant, of is dit te simplistisch gedacht en spelen andere zintuigelijke aspecten mee? Deze en andere vragen over het creëren van een prettige leefomgeving komen aan bod in het boek Zorg voor mens en omgeving: Het zintuig als maatstaf en de gelijknamige themamiddag op dinsdag 9 oktober.

Stimuleert een omgeving ons tot activiteit?

Een van de twaalf zintuigen die in Zorg voor mens en omgeving aan bod komen, is de (zelf)bewegingszin, die op tal van manieren ondersteund kan worden. Zo stimuleert het gebruik van daglicht de bewegingszin. Uitzicht op bomen, water, een uitgestrekt landschap of iets anders wat interesse opwekt, zoals kunst, activeert mensen ook. Net als de vormen van de ruimtes. Tijdens de bijeenkomst 'Zorg voor mens en omgeving' wordt een methode uit de doeken gedaan waarmee u met zintuiglijke informatie kunt sturen op een omgeving die bij uw doelgroep past. Auteurs Iris Bakker en Jan de Boon schetsen een breed beeld van wat uw zintuigen exact te vertellen hebben. Niet als losse op zich zelf staande informatiebronnen, maar in hun onderlinge samenhang.

Organisatie: Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg
Wanneer: dinsdag 9 oktober 2012 van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Architectuurpark Makeblijde, Houten
Kosten inclusief boek: 65 euro voor leden van VGN, ActiZ, Aedes en RIBW Alliantie; 105 euro voor niet-leden (alle prijzen excl. BTW)

Maak kennis met Zorg voor mens en omgeving en bouw voortaan op uw zintuigen

Meer informatie

27-09-2012