Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Gezond door groen

'Wie investeert in meer groen in met name stedelijke gebieden wordt daarvoor op meerdere fronten beloond. De omgeving wordt niet alleen mooier, het heeft ook een positief effect op de gezondheid van de bewoners omdat zij zicht prettiger voelen en/of meer gaan bewegen.' Uit: TEEB-rapport ‘Groen, gezond en productief’ (2012).

Healing garden verbindt ziekenhuis met groenonderwijs

Het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam en drie onderwijsinstellingen uit de regio zijn een unieke samenwerking aangegaan. Die samenwerking is gericht op het inrichten van de buitenruimte van het ziekenhuis. Studenten van verschillende ‘groene’ opleidingen werken met elkaar samen om de tuin rondom het ziekenhuis volgens het Healing Gardenprincipe te ontwikkelen, aan te leggen en te onderhouden. Lees meer over de tuin bij het Vlietland Ziekenhuis.

Belevingstuinen bewegen mensen

Ook bij woonzorglocaties zien we steeds vaker thematuinen. Bekend zijn de beweegtuinen en de Alzheimertuinen. Voor beide geldt dat vooral tuinen waar veel te beleven valt aantrekkelijk zijn. Denk naast de robuuste fitnesstoestellen eens aan natuurlijke elementen als een heuveltje (met traptreden). Of maak een Jeu de Boulesbaan voor bewoners en buren zoals in de tuin van zorgcentrum St. Jan te Uden. Dat een Jeu de Boulesbaan belangrijk kan zijn voor (buurt)bewoners leest u in de blog 'De zorg is een goede buur'

Natuur-werkt-tuin

De Stichting ‘Van de Goede Aarde’ is in de regio Amsterdam op zoek naar grond voor een natuurwerktuin voor mensen die kanker hebben gehad en mensen met een burnout. Mensen kunnen naar de tuin komen en waar mogelijk meewerken bij wijze van dagbesteding en als revalidatie/re-integratie.

06-09-2012 10:49

Meer informatie

Aedes Actiz