Tuin van De Nieuwpoort in Alkmaar. Foto: Monique Wijnties

Internationaal congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting

Mensen met dementie zijn in toenemende mate afhankelijk van hun sociale en materiŽle omgeving. Tijdens een internationaal congres†op 10 april in Bussum ligt de focus†op†de materiŽle kant. We verkennen de nieuwste inzichten over hoe architectuur en inrichting van de woonomgeving kunnen bijdragen aan de zorg en het welbevinden van mensen met dementie. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is mede-organisator van het congres.

Invloed van de omgeving

Welke invloed heeft de omgeving op mensen met dementie? Wat is belangrijk op het vlak van zintuigelijk comfort? Hoe zorg je ervoor dat mensen hun weg vinden binnen de voorziening? Hoe kunnen omgevingsfactoren, zoals de buitenruimten, betrokkenheid en samenleven bevorderen?

Internationale sprekers

We krijgen antwoorden op deze vragen van internationale topsprekers uit BelgiŽ, Duitsland en Groot-BrittanniŽ. Philips en wissner-bosserhoff presenteren in de pauzes de laatste innovaties op het gebied van o.a. oriŽntatie, veiligheid en licht. Kortom een inspirerend programma met aandacht voor Europees onderzoek en praktijkvoorbeelden uit BelgiŽ en Nederland.

Organisatie

StudieArena organiseert het Internationaal Congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting i.s.m. het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Fontys Hogescholen Eindhoven en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Het congres vindt plaats op 10 april 2013 in het Spant! in Bussum.

Over dementievriendelijke architectuur is recent ook een boek gepubliceerd, getiteld: Architectonica, een thuis voor mensen met dementie. Alle congresdeelnemers ontvangen na afloop van het congres een gratis exemplaar.

Meer informatie

  • Het complete congresprogramma staat op www.studiearena.nl, waarop u zich online kunt inschrijven.
  • PDF van het programma.

11-02-2013

10 april 2013 Internationaal congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting