Website Loket Veilige gebouwen in de zorg

Kenniswebsite 'Loket Veilige gebouwen in de zorg' gelanceerd

Informatie op het gebied van veiligheid en zorgbouw is vanaf nu te raadplegen via het 'Loket Veilige gebouwen in de zorg' van TNO Zorg en Bouw. Op de website wordt internationale en nationale kennis van gebouwde omgeving en veiligheid samengebracht. De huidige informatie op de website is een basis, maar in interactie met gebruikers zal de inhoud verder kunnen groeien.

Gericht zoeken naar veiligheid in cure en care

Via verschillende zoekfuncties kan gericht gezocht worden naar informatie over veiligheid in de cure en de care. Informatie over bijvoorbeeld luchtkwaliteit, over mogelijke maatregelen om agressief gedrag te voorkomen, maar ook verwijzingen naar bouwrichtlijnen uit binnen- en buitenland zijn hier te vinden. Via het Loket is het mogelijk om de kennis per gebouwelement, per veiligheidsthema of per functie te selecteren en te filteren. Ook heeft de website een eigen zoekmachine.

De getoonde informatie is overzichtelijk opgedeeld in rubrieken zoals: boeken, normen en richtlijnen, congresverslagen en rapporten.

Interactieve inhoud

Het is de bedoeling dat de website door interactie met gebruikers groeit in kennisaanbod. Zo kunnen er via de website kennisvragen gesteld worden en is er de mogelijkheid nieuwe inhoud aan te dragen. Op dit moment bestaat de meeste informatie op de website uit rapporten van het College Bouw Zorginstellingen en verwijzingen naar Engelstalige wetenschappelijke artikelen. Deze wetenschappelijke artikelen zelf zijn echter meestal niet toegankelijk in verband met beperkte auteursrechten.

Hoge verwachtingen van loket in toekomst

TNO Zorg en Bouw brengt met de website bestaande informatie overzichtelijk bij elkaar. Met name informatie over veiligheid in de care is nu nog beperkt. Naar verwachting zal de site in de loop van de tijd door interactieve bijdragen kunnen uitgroeien tot een steeds belangrijkere bron van informatie over veiligheid in de zorgbouw. 

Meer informatie

  • Loket Veilige gebouwen in de zorg
  • U kunt ook via Twitter mee discussiėren over het onderwerp en op de hoogte blijven van de wijzigingen.

23-03-2010