Seniorencomplex Odapark in Sittard

Complex onder schot

Ouderen woonden graag in het uit 1973 daterende Odacomplex, maar de woningen waren aan toe aan een opknapbeurt. Als architect Jo Coenen voor de herstructurering van de buurt een nieuw stedenbouwkundig plan maakt, past het complex daar niet goed in. Dat is een argument om over te gaan tot sloop en nieuwbouw. Eigenaar ZO Wonen voelt er echter weinig voor om een goed lopend complex te slopen. Het compromis is een combinatie van aanpassingen aan de oude woningen en toevoeging van nieuwe elementen. Zo ontstaat een eigentijdse combinatie van wonen en zorg.

De opgave, de opdrachtgever en architect

Woningcorporatie ZO Wonen wil de uitgangspunten van de herstructurering genuanceerd toepassen, want men hecht ook andere principes, zoals het streven naar duurzaamheid. De uitgangspositie is een complex met 144 identieke woningen die aan de krappe kant zijn zodat de thuiszorg er niet goed kan werken. Daar staan ook positieve punten tegenover, zoals de royale algemene ruimten. De modernisering moet bestaan uit bouwkundige verbeteringen die ook het ook makkelijker maken om zorg te verlenen als dat nodig wordt. Bovendien moet zoveel mogelijk recht worden gedaan aan het stedenbouwkundig plan dat om een geringere bouwhoogte vraagt. Architect Fred Humblé gaat het bestaande en het nieuwe te verenigen via een gedifferentieerde oplossing met een klein deel sloop en verder vooral renovatie en nieuwbouw.

Resultaat

Het complex bleef te groot voor de stedenbouwkundige uitgangspunten, maar die omvang helpt wel bij de exploitatie van de algemene voorzieningen waar de bewoners van profiteren. Ook staat de door bewoners de gewenste beslotenheid op gespannen voet met het concept voor buurt en gebouw. ZO Wonen hecht echter sterker aan de beleving van veiligheid van bewoners dan aan het stedenbouwkundig en architectonisch meest gewenste resultaat.

Meer informatie

06-01-2011

gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com