Logo buurtalliantie

Burgerinitiatieven op bijeenkomst Buurtalliantie in Almere

Tijdens een†bijeenkomst van de Buurtalliantie op vrijdag 5 februari 2010 in Almere kunnen†deelnemers een bezoek brengen aan succesvolle burgerinitiatieven, zoals Paladijn een wooninitiatief voor kinderen met een verstandelijke handicap of woongroep Polter 50+. Maar er is ook aandacht voor†de lange, kronkelige weg vol hindernissen met uiteindelijk het gewenste resultaat. Ook is er informatie over hoe buurtprofessionals dit soort initiatieven†kunnen begeleiden.

Sportieve workshop

Daarnaast is er de mogelijkheid kennis te maken met projecten de Kemphaan en De Slinger Almere; initiatieven gericht op zelfvertrouwen en werk voor kwetsbare groepen of mee te doen aan een brainstorm over preventieve stedelijke vernieuwing in de bestaande stad. Verder is er een sportieve workshop over teamwork met Humberto Tan, een beurs met organisaties en het leefbaarheidinitiatief Sociale Sofa uit Tilburg.

Buurtalliantie

De Buurtalliantie is een platform voor innovatief maatschappelijk ondernemen. Dit platform is opgericht in 2009 en organiseert bijeenkomsten, zoals de Manifestatie Buurtalliantie in november 2009. De bijeenkomst op vrijdag 5 februari 2010 in Almere is bedoeld voor buurtprofessionals uit de regio, dus medewerkers van woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, patiŽnten-/consumentenorganisaties, gemeenten. Deelname is kosteloos.

Meer informatie

  • Programma en aanmelden op de website van de Buurtalliantie
  • Verslag Manifestatie Buurtalliantie 2009
  • Wooninitiatief Paladijn
  • Woongroep Polter 50+

18-01-2010