Boerderij Dorpzigt, Korendijk. Foto: Sabina van Egmont

Cursus voor initiatiefnemers van kleinschalig wonenmet dementie

Het Bureau Idee en Verder organiseert samen met Vilans en Mondria Advies een introductiecursus kleinschalig wonen. De cursus is bestemd voor particuliere ondernemers in de provincie Utrecht die kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie hebben opgericht, of willen oprichten. De provincie Utrecht maakt de cursus mogelijkvanuit het programma 'Wel Thuis'.

Woonzorgboerderij, villa of andere variatie

Particulieren in de provincie Utrecht die bijvoorbeeld bezig zijn met een woonzorgboerderij voor mensen met dementie, een villa of mooi landhuis voor de bovenkant van de markt, of een andere variant (combinatie met andere groep bewoners), kunnen deelnemen aan de cursus.

Cursusinhoud

Cursusleider Piet van Driestheeft jarenlang gewerkt heeft met dit type vernieuwing in de woonzorg. Gastdocenten zijn Eric Krijger van Mondria Advies en Annegreet Jans van Vilans. Krijger en Jans hebben beiden hun sporen verdiend in het woonzorgcircuit en zijn betrokken bij initiatieven voor het verder ontwikkelen van de kleinschalig woonzorgvoorziening.
De vijfdaagse cursus houdt het volgendein:

  • de belangrijkste informatie over hoe en waarom en visie, mogelijkheden, bedrijfsplan, financiering, randvoorwaarden, kwaliteit, personeel, do's en don'ts;
  • voorbeelden van al draaiende projecten;
  • een werkbezoek aan een kleinschalige woonzorgvoorziening;
  • een uitgebreide informatiemap.

Er zijngeen kosten aan de cursus verbonden, wel wordt van ieder een serieuze inzet en volledige deelname verwacht.

Meer informatie

  • De cursus wordt gehouden op dinsdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur op 30 maart, 13 en 20 april en 11 en 18 mei 2010.
  • Voor meer informatie en inschrijving (vr 15 maart 2010): stuur een e-mail naar of bij .

22-02-2010