Lessen uit de praktijk van stichting Wonen met Dementie

Op 1 oktober 2009 verschijnt het boek 'Kleinschalig wonen voor mensen met Dementie' van de stichting Wonen met Dementie. Het boek is een praktijkboek, gebaseerd op de ervaringen van tientallen mensen. Ook de website Wonen met Dementie is geheel vernieuwd.

Nieuw boek van en voor familie en organisaties

Het boek is opgebouwd rond tips, tips voor familieleden, voor medewerkers, voor initiatiefnemers, maar ook voor leidinggevenden, behandelaars en zelfs bestuurders. Deze tips zijn opgetekend uit de mond van praktijkmensen, van familielid tot bestuursvoorzitter. Er is een hoofdstuk gewijd aan de vraag hoe je een kleinschalig project kan bekostigen. Zo helpt het boek familieleden én organisaties op weg.

Vernieuwde website biedt meer

De publicatie van het boek gaat samen met de herstart van de website Wonen met Dementie. Op deze website is veel informatie te vinden over kleinschalig wonen. Bovendien laat de website alle actuele kleinschalige projecten in Nederland zien met behulp van Google Maps. Zo kan iedereen makkelijk een kleinschalig project in de eigen buurt vinden. Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Organisaties die hun project aanmelden in de Databank Wonen-Zorg van het Kenniscentrum zien de volgende dag hun project op de kaart, zodat klanten hen weten te vinden.

Meer informatie

 

23-09-2009