Opening van de eerste Amsterdamse woongroep voor Marokkaanse ouderen

Opening eerste Amsterdamse woongroep Marokkaanse ouderen

De eerste Amsterdamse woongroep voor Marokkaanse ouderen is geopend. De woongroep ‘Andalus’ bestaat uit 19 huishoudens met elk een eigen woning en één gezamenlijke groepsruimte. In maart 2010 organiseert stadsdeel Slotervaart samen met het Amsterdams Steunpunt Wonen bijeenkomsten voor ouderen die in een woongroep willen wonen.

Stadsdeelbestuur en Far West

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en stadsdeelwethouder Ineke Ketelaar (Wonen) openden de woongroep voor Marokkaanse ouderen samen met Jacques Thielen (directeur van Far West). Far West formeerde de woongroep in nieuwbouwcomplex ‘Het Atelier’ in Overtoomse Veld. Far West is een ontwikkelende woningcorporatie, opgericht om in 15 jaar tijd de stadsvernieuwing in de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam tot stand te brengen. Woningcorporaties De Key, Stadgenoot (voorheen Het Oosten) en Rochdale hebben hiervoor hun portefeuille in deze naoorlogse wijken overgedragen aan Far West.

Woongroep ook voor ouderen uit de wijk

Negentien huishoudens, met elk een eigen woning, maken gezamenlijk gebruik van een groepsruimte, die op termijn ook voor zowel allochtone als autochtone ouderen uit de wijk toegankelijk wordt. Far West verzorgde de inrichting van de ruimte en heeft samen met het Amsterdams Steunpunt Wonen het proces van de totstandkoming van de woongroep intensief begeleid.

Vereniging

De woongroep krijgt de vorm van een vereniging, met een bestuur, activiteitencommissie, statuten en jaarvergadering. Samen verzorgen de bewoners van de woongroep ook de activiteiten in de groepsruimte.

04-03-2010