Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Tips voor toegankelijk aanbod oudere migranten

Stichting Zet heeft een brochure ontwikkeld voor zorg- en welzijnsorganisaties om hun aanbod toegankelijk te maken voor dementerende oudere migranten en hun mantelzorgers. In het kader van het project Dementieproblematiek en Cultuurspecifieke Zorg is uitgebreid onderzoek gedaan naar geschikte methoden om oudere migranten te voorzien van informatie.

Ondergebruik voorzieningen

Nog altijd maken oudere migranten weinig gebruik van voorzieningen op het terrein van wonen, zorg en welzijn. Deels door onbekendheid en ontoegankelijkheid van de voorzieningen, deels door negatieve beeldvorming over de voorzieningen. Ook zijn zorg- en welzijnsorganisaties niet altijd op de hoogte van de behoefte van de oudere migranten.

Taboe rond ziekten

Bij sommige oudere migranten heersen taboes over bepaalde ziekten, zoals dementie. Stichting Zet heeft richtlijnen beschreven om te komen tot een toegankelijk aanbod en eventuele taboes te doorbeken. De richtlijnen richten zich specifiek op dementerende oudere migranten en hun familieleden, maar zijn ook bruikbaar voor een bredere doelgroep.

20-08-2013 10:48

Meer informatie

  • U kunt de richtlijnen downloaden via de site van Stichting Zet.

 

 

Aedes Actiz