Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Overzicht wijkondernemingen en woningcorporaties

Elsendorp doet het zelf

Wijkondernemingen zijn organisaties voor en door bewoners in de wijk die streven naar financiële onafhankelijkheid. Er zijn verschillende thema's waarbinnen wijkondernemingen actief zijn: zorg, energie, gemeenschapshuizen, zelfbeheer, winkels en leefbaarheid. Aedes maakte een inventarisatie van de wijkondernemingen die samenwerken met een lokale woningcorporatie.

Tijd voor samen

In 2012 heeft Aedes in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties al een succesvolle conferentie over wijkondernemingen georganiseerd, een publicatie uitgebracht en de website tijdvoorsamen.nl gelanceerd. In het verlengde van deze activiteiten voerde Aedes een inventarisatie uit naar wijkondernemingen die op de een of andere manier samenwerken met de lokale woningcorporatie. Een overzicht van die inventarisatie staat in een interactieve pdf. Als u op een van de stippen op de kaart klikt, komt u bij een beschrijving van de bijbehorende wijkonderneming.

11-06-2013 11:47

Meer informatie

  • Download interactieve pdf met het overzicht van wijkondernemingen met een relatie tot woningcorporaties. Heeft u aanvullingen voor het overzicht? Laat het weten aan .
  • Digitaal magazine Wijkondernemingen en Weblog Tijd voor Samen
  • Aedes dossier Bewonersparticipatie en zelfbeheer
  • Lees ook blog over Lokale Kracht en Wijkondernemingen van Yvonne Witter
Aedes Actiz