Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Marktplaats voor informele zorg gelanceerd

Zelf de regie nemen bij het vragen of aanbieden van informele zorg? Dat kan sinds kort via de landelijke website van coöperatie 'WeHelpen'. De online marktplaats www.wehelpen.nl verbindt mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers die hulp aanbieden. Burenhulp en nabuurschap op een heel eigentijdse manier.

Punten verdienen

WeHelpen.nl is een online marktplaats met slimme functies voor het vragen, aanbieden en organiseren van hulp. Dankzij dit platform ontstaan er lokale netwerken van mensen die elkaar vertrouwen en helpen. De website biedt ook de mogelijkheid om de hulp rondom een persoon te organiseren door met verschillende mensen een gezamenlijke agenda bij te houden, een logboek te maken en notities uit te wisselen. Alle geboden hulp wordt beloond met punten (credits), die iemand zelf kan gebruiken om hulp te vragen of kan doneren aan een ander die hulp nodig heeft. Verder biedt de website een bron van informatie aan mantelzorgers, vrijwilligers en hulpbehoevenden.

Waarom WeHelpen?

WeHelpen heeft haar website gelanceerd om ervoor te zorgen dat mensen elkaar kunnen vinden, zodat het elkaar helpen weer vanzelfsprekend wordt. "We zien dat de formele zorg het door vergrijzing en bezuinigingen steeds moeilijker krijgt, terwijl de opvang in het informele circuit (bijvoorbeeld mantelzorg) niet optimaal geregeld is", aldus WeHelpen. "Het is niet dat mensen elkaar niet willen helpen, het is dat het helpen van elkaar lang niet even gemakkelijk te organiseren is. Tegelijkertijd is het door de groei van het internet veel eenvoudiger geworden om met elkaar in contact te komen. Reden om het internet te gebruiken om het helpen van elkaar gemakkelijker te maken."

Samenwerkingsverband

Coöperatie WeHelpen is een samenwerking tussen Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers, VitaValley en tal van andere organisaties, waaronder Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. 

08-11-2012 15:06

Meer informatie

  • Bezoek de website WeHelpen
  • Bekijk de instructiefilm van de website WeHelpen op YouTube

 

Aedes Actiz