Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg
Trefwoorden:

Het boekje van Ellen

De korte speelfilm Het boekje van Ellen is een instrument om de samenwerking op het gebied van wonen, zorg en welzijn te versterken. De film is in opdracht van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg gemaakt, samen met een gelijknamig werkboek en een gebruikershandleiding. Het instrument staat vol met tips en suggesties voor succesvol samenwerken en wordt door gebruikers gewaardeerd met het rapportcijfer 8.

Proces van samenwerking in beeld

De film toont de valkuilen van een fictief samenwerkingstraject. Met veel humor komen herkenbare situaties in beeld. Hiermee worden ingewikkelde en soms pijnlijke momenten in de samenwerking bespreekbaar gemaakt. Het boekje van Ellen is geen instructiefilm voor de realisatie van een woonservicegebied maar een werkfilm om samen te bekijken en bediscussiƫren. Het is een spiegel die discussie uitlokt over het proces van samenwerking.

Bekijk de trailer

Doelgroep

De film is bedoeld voor organisaties en mensen die een gezamenlijk project onderhanden hebben op het gebied van wonen, welzijn en zorg bijvoorbeeld de leden van een stuurgroep. Zij kunnen gezamenlijk de film bekijken, gevolgd door discussie. Hoe verloopt het proces, waar kan ingegrepen worden, hoe kan het anders? De film nodigt daartoe uit. Reflectie op samenwerking en interactie zal de samenwerking en het projectresultaat ten goede komen. Men deelt een gezamenlijke ervaring waar men nog jaren profijt van zal hebben.

Reacties

'Een zeer bruikbare film om het proces en de valkuilen van het proces [van samenwerking] goed in beeld te brengen.' 'Een mooie film met herkenbare situaties' en 'ik vond het een mooie film: goed geacteerd, goed camerawerk, goed script en goede begeleiding met het werkboekje'. Dit zijn enkele uitspraken van mensen die de film hebben ingezet. Een laatste quote: 'Het boekje van Ellen geeft een interessant inkijkje in de weerbarstige praktijk van samenwerking tussen gemeente, verhuurder, zorgpartijen en andere stakeholders.'

Gebruik

Voor een optimaal effect kan de film het beste bekeken en besproken worden met een professionele onafhankelijke gespreksleider. Men kan hiervoor ondermeer terecht bij de adviseurs van De Vijfde Dimensie, van wie het idee en het materiaal voor de film afkomstig is. Ook Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg en ondersteuning is nauw betrokken bij de film en levert ondersteuning op maat.

Prijs en bestelwijze

U kunt de film en werkboek bestellen via het bestelformulier. De kosten bedragen 29,90 euro per exemplaar. Bij bestellingen per 5 exemplaren geldt een gereduceerde prijs van 124,50 euro. Bij bestellingen per 10 exemplaren geldt een gereduceerde prijs van 199,- euro. Alle genoemde bedragen zijn exclusief verzend- en administratiekosten en 6% BTW.

09-12-2013 14:03
Aedes Actiz