Fragment omslag 'Essenties voor samenwerken in wonen en zorg'

Samenwerking in wonen en zorg: noodzakelijk, niet vanzelfsprekend

Samenwerking tussen zorgaanbieders en woningcorporaties is noodzakelijk, maar zeker niet vanzelfsprekend. In hun nieuwe boek ‘Essenties voor samenwerking in wonen en zorg’ ontrafelen auteurs Hugo van den Beld en Dave van Zalk hoe zorgorganisaties en vastgoedondernemingen beter kunnen samenwerken. De inzichten van de auteurs kunnen zorg- en vastgoedpartijen helpen om te voldoen aan de wensen van mensen die aangepaste huisvesting nodig hebben. Twijnstra Gudde viert de presentatie van het boek met drie bijeenkomsten voor en met woningcorporaties en zorgaanbieders.

Verbeteren samenwerking

‘Het duurt te lang’, ‘het kost te veel’, ‘we begrijpen elkaar niet goed’. Dit zijn veelgehoorde klachten tijdens de samenwerking tussen zorgaanbieders en vastgoedpartijen. Van de Beld en Van Zalk, senior adviseurs bij Twynstra Gudde, geven inzicht in samenwerkingsproblemen en bieden instrumenten om samenwerking integraal te verkennen, vorm te geven en te verbeteren.

Twee werelden samen naar zorgvastgoed

Het boek is voor toezichthouders, bestuurders en managers uit de vastgoed- en de zorgsector. Het geeft inzicht in belangen, emoties, cultuur, taal, denken en handelen van samenwerkingspartners uit beide werelden. Inclusief het perspectief om de samenwerking zo goed mogelijk te realiseren. Vanuit dit inzicht en overzicht vergroot u uw kansen om sneller, beter en goedkoper tot zorgvastgoed te komen.

Bijeenkomsten over samenwerking

Twijnstra Gudde viert de presentatie van het boek met drie bijeenkomsten voor en met woningcorporaties en zorgaanbieders:

 1. Hoe kunnen bestuurders bijdragen aan een betere samenwerking tussen zorg- en vastgoedpartijen?
  Voor directeuren en bestuurders van zorgaanbieders en woningcorporates. Gasten: Aad Koster, directeur van ActiZ en Erik Wilke, adjunct-directeur van Aedes. Gastheren: de auteurs van het boek 'Essenties voor samenwerken in wonen en zorg' en Edwin Kaats, partner van Twynstra Gudde en gepromoveerd op samenwerkingsvraagstukken in de zorg en de gebouwde omgeving. (3 maart 2010)
 2. Hoe kunt u uw rol als toezichthouder bij de samenwerking tussen woningcorporaties en zorgaanbieders versterken?
  Voor toezichthouders van zorgaanbieders en woningcorporaties. Gasten:
  Jacques Gerards, directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) en Albert Kessies, directeur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW). Gastheren: zijn de auteurs van het boek 'Essenties voor samenwerken in wonen en zorg' en Jacob Dijkstra, directeur van Twynstra Gudde Interim Management, met ruime ervaring in besturing, toezicht en samenwerking in vastgoed en zorg. (15 maart 2010)
 3. Hoe kunt u in de praktijk de samenwerking tussen woon- en zorgpartijen verbeteren?
  Voor (maatschappelijk) vastgoedmanagers van zorgaanbieders en woningcorporaties. Gasten: Daniëlle Harkes, manager van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg presenteert de speelfilm 'Het boekje van Ellen'. Gastheren: de auteurs van het boek 'Essenties voor samenwerking in wonen en zorg' en Gerben Uljee, partner bij Twynstra Gudde, gespecialiseerd in verantwoorde en innovatieve woonzorghuisvesting. (18 maart 2010)

Meer informatie

 

28-01-2010