Danielle Harkes ontvangt eerste exemplaar

Meer rendement uit zorgvastgoed

Voor zorgorganisaties is de keuze voor een vastgoedstrategie van groot belang. Door veranderingen in de regelgeving heeft vastgoed in de zorg meer risico's maar ook meer kansen. Ellen Olde Bijvank verkent in haar boek de sale & leaseback constructie. Door de heldere stappen en handige checklisten kunnen zorgorganisaties een goede afweging maken van de voor- en nadelen van deze vastgoedstrategie.

Eerste exemplaar

Vrijdag 4 september 2009 heeft Ellen Olde Bijvank, adviseur bij adviesbureau Quintis,† het eerste exemplaar van haar boek 'Sale & leaseback van zorgvastgoed in de caresector' overhandigd aan DaniŽlle Harkes, manager van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Een vijftigtal genodigden luisterde aandachtig naar de presentatie van Ellen Olde Bijvank over de resultaten van haar onderzoek. DaniŽlle Harkes benadrukte de waarde van het delen van deze kennis tussen zorgorganisaties, woningcorporaties en adviesbureaus.

Maximale meerwaarde

Zorgvastgoed wordt steeds belangrijker om de ambities van een organisatie waar te maken. Er zijn tal van manieren om de vastgoedstrategie vorm te geven (waaronder eigendom, huur, lease). Bij de sale & leasebackconstructie wordt het vastgoed afgestoten en teruggehuurd van een belegger of een woningcorporatie. Ellen Olde Bijvank reikt zorgorganisaties een ondersteunend instrument aan om maximale meerwaarde uit deze samenwerking met vastgoedpartijen te halen.† En dat maakt het boek ook voor woningcorporaties interessant.

Meer informatie

  • Nieuwsbericht op de site van Quintis
  • Bestelinformatie Sale en Leaseback van zorgvastgoed in de caresector††

21-09-2009