Masterclass tijdens Project!mpuls in Eindhoven. Foto: Ed Nolte

Project!mpuls 2010: levendig, leerzaam én leuk

Elkaar ontmoeten, nieuwe dingen leren, kruisbestuiving, inspanning en ontspanning, Project!mpuls 2010 bood het allemaal. Ook dit jaar had het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de bijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met de RIBW Alliantie, de VGN en de MOgroep. Het afwisselende programma met veel keuzevrijheid en een goede sfeer blijkt een uitstekende succesformule te zijn. Een impressie!

Elkaar ontmoeten: dé basis voor samenwerking

Al bij binnenkomst worden oude contacten hernieuwd en nieuwe contacten gelegd. Zo krijgt elkaar ontmoeten, de ultieme basis voor samenwerking, al gestalte voordat er ook maar één workshop gestart is. De bezoekers blijken ook dit jaar weer van zeer verschillend pluimage: zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, woningcorporaties,  en een enkele projectontwikkelaar. Juist al die verschillende achtergronden zijn verrijkend en onderschrijven het doel van Project!mpuls.

Dromen delen

Wat is úw droom? En van degene achter u? Met die vraag opent Daniëlle Harkes, manager van het kenniscentrum, de dag. Een goed idee begint met een droom. Succesvolle samenwerking begint met het délen van een droom. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan . Een fragment uit de film 'Het boekje van Ellen - samen voor elkaar' onderstreept dit nog eens. Tegenstrijdige belangen, botsende karakters en vele andere struikelblokken worden met humor in beeld gebracht. Deze aftrap is meteen de rode draad van alle workshops. Bijt je niet vast in je eigen droom, maar breng alle werelden bij elkaar!

Wat is úw droom? Foto: Ed NolteDromen delen. Foto: Ed NolteStoelmassage op Project!mpuls in Eindhoven. Foto: Ed NolteLuisten, leren, lachen.. Foto: Ed Nolte

Interactie

's Ochtends staan vele masterclasses en practica op het programma. De groepen zijn groot genoeg voor diversiteit, klein genoeg voor levendige interactie. Dat gebeurt dan ook volop! Er wordt enthousiast geluisterd, geleerd - en gelachen. Samenwerken is echt niet alleen kommer en kwel. Juist de knelpunten bieden kansen, zeker als je die positief benadert.

Dynamische middag

De verwenlunch op het marktplein creëert vast de juiste stemming voor het middagprogramma. Verspreid staan ronde tafels, picknicktafels, vrolijk gekleurde tenten en een heuse filmlounge. De open opzet nodigt uit tot aanschuiven: bij speedsessies, goede gesprekken, presentaties van bijzondere projecten of pakkende films. Of een ontspannende stoelmassage. De laagdrempelige opzet verkort de afstand tussen sprekers en luisteraars. Aan keuze geen gebrek! Deze tegenhanger voor de ochtend is fris, uitnodigend én leerzaam. Dan nog even naborrelen - en voldaan naar huis.

Meer informatie

Lees ook over twee praktijkvoorbeelden die op de Project!mpuls gepresenteerd zijn:

10-05-2010