Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Vernieuwde Handreiking Gezonde Wijk biedt inspiratie

Het vernieuwde e-boek 'Gezonde wijk in praktijk' presenteert de resultaten van het landelijke experiment Gezonde Wijk. Het bundelt de uitkomsten en ervaringen van de 13 steden die aan het experiment meedoen. Een inspiratie voor gemeenten, woningcorporaties, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere geĆÆnteresseerden om tot gezonde wijken te komen. 

Structurele integrale aanpak

Het experiment Gezonde Wijk is de afgelopen 4 jaar door 13 gemeenten uitgevoerd, samen met de ministeries van VWS en BZK. Het gemeenschappelijke kenmerk van deze experimenten is een structurele integrale aanpak. Dat betekent dat parallel is gewerkt aan:

  • gezonde bewoners
  • gezonde leefomgeving
  • gezonde zorg
  • gezond meedoen

Gezonde Wijk Hatert in beweging

Samenwerken voor een Gezonde Wijk, hoe doe je dat? In de Nijmeegse wijk Hatert werpt de samenwerking tussen de gezondheidsmakelaar en wijkmanager zijn vruchten af: jongere en oudere wijkbewoners ontmoeten elkaar in de beweegtuin, waardoor zij meer bewegen en minder eenzaam zijn. Wil je in de wijk iets bereiken op gebied van een gezonde leefstijl, dan is samenwerking met wijkbewoners en professionals een must, aldus gezondheidsmakelaar Rebecca Kramer. Lees meer over de ervaringen van Gezonde Wijk Hatert. 

Successen, lessen en tips

Het e-boek 'Gezonde Wijk in praktijk' toont de resultaten van het experiment in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zaanstad. Met de informatie, tips en voorbeelden kunt u aan de slag met wijkgerichte gezondheidsbevordering.  

17-10-2013 13:52

Meer informatie

  • Download het e-boek 'Gezonde wijk in praktijk' (pdf, 8,8 Mb)
  • Website Gezonde Wijk
  • Volg de groep Gezonde Wijk op LinkedIn
Aedes Actiz