Kennis maken met het Kenniscentrum

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft een ambitieuze agenda. Dit blijkt wel uit het dubbeldikke werkplan dat vooruitkijkt tot en met 2012. Het Kenniscentrum werkt daarbij graag samen met de professionals bij woningcorporaties en zorgorganisaties om dicht bij de praktijk te blijven. We maken dus graag kennis met u!

Buiten de doorlopende onderwerpen en de dynamiek van de dagelijkse actualiteit heeft het Kenniscentrum twee speerpunten benoemd voor deze periode: 'strategie voor zorgvastgoed' en 'wonen-zorg voor de toekomst'. In een fraai vormgegeven mini-krant kunt u lezen hoe het Kenniscentrum de speerpunten uitwerkt in publicaties, bijeenkomsten, advisering en online communicatiemiddelen.

Strategische keuzes

Er is minder geld en meer risico de komende jaren. Dat is de nieuwe werkelijkheid voor woningcorporaties en zorgorganisaties. Daarom is het tijd voor strategische keuzes in wonen en zorg. Hoe kan er worden voorzien in de groeiende vraag naar wonen en zorg met de beperkingen die regelgeving en krimpende financiŽle ruimte opleggen? En hoe kunnen woonzorgconcepten de groeiende verwachting over de zelfredzaamheid van burgers ondersteunen.

Om deze vragen te beantwoorden en onze doelen te realiseren vraagt het Kenniscentrum nadrukkelijk om input van woningcorporaties, zorgorganisaties en andere partners in de sectoren wonen en zorg.

Meer informatie

geef uw reactie


04-03-2011