Brochure Het Woonservicegebied Gelderland

Manifestatie Woonservicegebieden in Gelderland

De Gelderse woonservicegebieden in Heumen, Zutphen en Arnhem staan op 4 februari 2010 centraal tijdens de manifestatie van de provincie Gelderland.  In de ochtend zijn er workshops en inleidingen op een centrale locatie; Papendal in Arnhem. 's Middags staan de bussen klaar om de drie woonservicegebieden te bezoeken.

Thuis geven in Gelderland

De provincie Gelderland investeert sinds 2005 in de ontwikkeling van woonservicegebieden. Eerst via het programma Ontgroening en vergrijzing. Sinds 2009 via het programma Thuis geven in Gelderland. In totaal zo'n 6 miljoen euro. Er is veel kennis opgedaan op het gebied van samenwerking, proces, voorwaarden en concepten. Volgens Carine Verheggen, programmanager van Thuis geven in Gelderland biedt de manifestatie, nog meer dan in andere jaren, tijd en diepgang om kennis te halen en te brengen. En om mensen te treffen die bezig zijn met woonservicegebieden.

Heumen, Zutphen en Arnhem

De drie voorbeelden geven een gevarieerd beeld van de ontwikkeling en de context waarin woonservicegebieden tot stand komen. Arnhem is de grote stad, Heumen de kleine gemeente en Zutphen zit er tussenin. Ze verschillen ook in ontwikkelingstadium. De bouw in Heumen is een paar jaar gereed, in Arnhem zijn de voorzieningen pas geopend en Zutphen moet nog gaan bouwen. Bouw blijkt niet noodzakelijk om als woonservicegebied te functioneren ook in de laatste stad wordt deels al als in een woonservicegebied gewerkt.

Meer informatie

  • Lees meer over de projecten en de manifestatie in de brochure van de provincie Gelderland (pdf, 1,1 Mb)
  • Aanmelden voor de manifestatie

11-01-2010