Opening Thuishuis Deurne

Alleenstaande ouderen hokken samen in Thuishuis Deurne

Voor alleenstaande ouderen die niet alleen willen wonen, is sinds woensdag 13 juni een nieuwe woonvorm beschikbaar: het Thuishuis. In samenwerking met Thuis in Welzijn en Stichting Thuishuis verbouwde Woningbouwvereniging Bergopwaarts een voormalige woonwinkel in het centrum van Deurne, om plaats te maken voor zeven 60-plussers. Zij kiezen er bewust voor hun oude dag met leeftijdsgenoten door te brengen, waarbij huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid voorop staan. 

Thuishuis nodigt uit tot samenzijn

In het afgelopen jaar is door Bergopwaarts en Stichting Thuishuis Deurne hard gewerkt aan de totstandkoming van een Thuishuis aan de Molenstraat 30. In het Thuishuis, een vernieuwend woonconcept van Jan Ruyten van Thuis in Welzijn, hebben de bewoners elk hun eigen woonruimte met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en pantry. Ze delen een gezamenlijke keuken en woonkamer, een bijkeuken, een hobbyruimte en logeerkamer.

De inrichting van het Thuishuis is zodanig dat deze zo veel mogelijk uitnodigt samen dingen te ondernemen, zoals koffie drinken, koken en eten en televisie kijken. Als de bewoners hier behoefte aan hebben, worden zij in hun dagelijkse activiteiten ondersteund door geschoolde vrijwilligers van Stichting Thuishuis Deurne. Het vertrekpunt daarbij blijft altijd de zelfredzaamheid van mensen.

Heeft u interesse in het Thuishuis of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van Stichting Thuishuis Deurne, Ineke Folgerts via T 06-211 546 56 of .

Meer informatie

  • Lees meer over Thuishuizen op onze website
  • Bekijk het KCWZ-dossier Woonvariaties
  • De website van Stichting Thuishuis Deurne 
  • De website van Thuis in Welzijn, onderneming voor maatschappelijke ondersteuning 
  • De website van Woningbouwvereniging Bergopwaarts

14-06-2012