Foto: Was Architectenbureau

Groene Sticht wint Zilveren Woonladder

Het Utrechtse Woonzorgproject 't Groene Sticht heeft de Zilveren Woonladder 2010 gewonnen. De Zilveren Woonladder 2010 wordt uitgereikt aan een woonproject dat de afgelopen jaren duurzame oplossingen heeft geboden aan bewoners aan de onderkant van de woonladder. De prijs van de ministeries van VWS en BZK is dit jaar voor het laatst uitgereikt en had als thema 'Onbeperkt houdbaar!'.

Wonen bij kwetsbare groepen

't Groene Sticht is een woon- en werkbuurt in de Utrechtse uitbreidingswijk Leidsche Rijn. In deze buurt wonen mensen bewust tussen kwetsbare groepen zoals dak- en thuislozen die uit maatschappelijke opvang komen. Mensen uit de buurt doen ook regelmatig mee aan activiteiten.

Actief deelnemen

Het project is ontwikkeld met woningcorporatie Portaal en werd in 2003 opgeleverd. Er zijn in het centrum 10 gastenverblijven, een woonwerkgemeenschap, een restaurant/vergadercentrum en een meubelwerkplaats. Hierdoor kunnen mensen werkervaring opdoen en wordt de overstap naar zelfstandigheid kleiner. Onderdeel van 't Groene Sticht zijn ook negen koopwoningen, 32 sociale huurwoningen en 9 kamers voor jongeren. De huurwoningen en kamers worden geŽxploiteerd door Portaal. De huurders en kopers moeten lid zijn van Stichting 't Groene Sticht en zich actief in willen zetten voor de buurt. Door de inkomsten van de woningen en de voorzieningen kan de stichting een part-time coŲrdinator betalen.

Door dit project wonen mensen uit idealistische en praktische overwegingen dichtbij mensen die heel weinig te kiezen hebbben en in een kwetsbare positie leven. De verbinding tussen de twee zeer verschillende doelgroepen sprak de jury aan. Daarbij voldoet het aan de voorwaarden om het project financieel en organisatorisch duurzaam te waarborgen. Naast een zilveren trofee krijgt 't Groene Sticht ook 10.000 euro voor het project of om te investeren in een plan wat hier op lijkt.

Meer informatie:

18-11-2010

gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com