Beeldschermcontact. Foto: Focus Cura.

AAL wil met subsidieronde ouderen steunen bij dagelijkse activiteiten

De vijfde subsidieronde van het programma Ambient Assisted Living (AAL) staat in het teken van ondersteuning van ouderen bij hun dagelijkse activiteiten. Vanaf eind februari kunt u ideeŽn indienen over ICT-oplossingen die hieraan kunnen bijdragen.

Het doel van deze nieuwe subsidieronde met als titel ICT-based Solutions for (self)management of daily life activities of older adults at home is dat ouderen dankzij ICT-oplossingen langer zelfstandig hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Die taken zijn bijvoorbeeld schoonmaken, eten en drinken en aan- en uitkleden. U kunt ook een idee indienen dat mantelzorgers of informele zorgers ondersteunt bij hun werk.

Informatiebijeenkomsten
Vanaf eind februari hebben partijen drie maanden de tijd om voorstellen in te dienen. In die periode organiseert AAL ook twee informatiebijeenkomsten, op dinsdag 13 maart in Brussel en vrijdag 16 maart in Den Haag. Daar krijgt u meer informatie over de inhoud en werkwijze van de subsidieronde en kunt u in contact komen met internationale projectpartners.

Meer informatie

  • Lees meer†op de website van ZonMw of bezoek de website van AAL Europe

17-02-2012