S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Kennisbank wonen met autisme

Artist impression van het appartementencomplex 'De Toerist', waarin ook de 10 appartementen van Aut-H�es komen

Er komt vaak meer kijken bij het realiseren van een particulier wooninitiatief voor mensen met autisme dan je zou denken. Ouders, corporatie en zorgorganisatie hebben ieder hun verwachtingen, ideeën en eisen hoe deze woonvorm er uit zou moeten zien.

Aedes vereniging van woningcorporaties, de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het Aedes-ActiZ Kenniscentrum Wonen-Zorg brachten bij een gezamenlijk project van tien proeftuinen in beeld hoe te werk is gegaan bij het opzetten van een dergelijk wooninitiatief. Naast de proeftuinen is ook gebruik gemaakt van de ervaringen van 'zijtuinen'.

Vanaf maart 2010 zijn twee jaar lang lokale initiatieven van ouders (particulieren), woningcorporaties en zorgorganisaties gevolgd, ervaringen uitgewisseld en gebundeld. Het resultaat is de kennisbank wonen met autisme.

Kennisbank

In de kennisbank zijn van de proef- en zijtuinen documenten verzameld die worden gebruikt bij de ontwikkeling van een wooninitiatief. Zodat het wiel niet nog een keer hoeft te worden uitgevonden. Iedereen die aan de slag gaat met een particulier wooninitiatief voor mensen met autisme spectrum stoornissen (ASS) kan gebruik maken van eerder opgedane ervaringen.

Naar de Kennisbank wonen met autisme

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de NVA.

23-01-2012

Links

  • Aedes vereniging van woningcorporaties
  • Nederlandse Vereniging voor Autisme
  • Centrum Indicatiestelling
  • MEE Nederland
D E F