Het hele gezin in de Wijde Mantel

17-11-2006

Zes meervoudig gehandicapte kinderen kunnen sinds kort samen met hun ouders, broers en zussen in de Wijde Mantel (De Glind, Nijkerk) wonen en gebruik maken van de nodige zorg. De woningen zijn speciaal hiervoor ontworpen.

De kinderen wonen in een zorgappartement met een woon/slaapkamer, hal en aangepaste badkamer (bij elkaar ruim 45 m2). Het appartement, dat geschikt is voor rolstoelgebruik, staat in verbinding met de gezinswoning. Ook is een intercom aanwezig. Op het terrein van de Wijde Mantel zijn tevens een gemeenschappelijke ruimte en twee tuinen aanwezig voor de contacten tussen bewoners onderling, activiteiten en therapie.

De ouders huren het zorgappartement en de gezinswoning van De Wijde Mantel. Daarnaast bepalen zij zelf de zorg voor het kind (mantelzorg, externe hulpverleners of combinatie van beide) en de zorgaanbieder. In de Wijde Mantel blijven zij een belangrijke rol spelen in het leven van hun kinderen.

De Wijde Mantel is een ouderinitiatief dat in samenwerking met de Rudolfstichting en de J.P. van de Bent Stichting is gerealiseerd. De Wijde Mantel is op 17 november 2006 opgeleverd.

Meer informatie vindt u op de website van de Wijde Mantel


zoeken in 118 websites