Adl-clusterregeling verlengd tot 2007

28-07-2005

De drie subsidieregelingen voor het ADL-clusterwonen worden pas per 1 januari 2007 beëindigd. De regeling voor ADL-assistentie gaat per 2007 op in een reguliere AWBZ-financiering. Eerder was aangekondigd dat de regeling voor de ADL-assistentie per januari 2006 overgeheveld zou worden naar de AWBZ.

Op vragen van de Tweede Kamer antwoordde staatssecretaris Ross het volgende. Het is de bedoeling om de ADL-assistentie goed aan te laten sluiten op de financiering van de zorginfrastructuur, de ‘full package’-formule voor zelfstandig wonende cliënten met een verblijfsindicatie en de omslagpunten in de AWBZ. Aangezien de beleidsvorming op die onderwerpen is nog niet is afgerond loopt de huidige adl-clusterregeling door tot 2007.

Overheveling ADL-assistentie naar AWBZ

Op 1 januari 2007 wordt de financiering van de zorg in ADL-clusters (beter bekend als Fokuswoningen) overgeheveld naar de reguliere AWBZ-financiering. Van de subsidieregelingen voor ADL-clusters vervalt op dat moment de paragraaf 'ADL-assistentie in ADL-clusters'. Deze wijzigingen waren in eerste instantie aangekondigd per 1 april 2005 en al eens uitgesteld tot 1 januari 2006.

Gevolgen van de overheveling per 2007 zijn:

  1. De CTG-tarieven in de AWBZ-financiering liggen aanmerkelijk lager dan de huidige financiering. De CTG-tarieven zijn gebaseerd op geplande thuiszorg. In de huidige regeling levert de Stichting Fokus Exploitatie alleen ongeplande thuiszorg (op afroep, 24 uur per etmaal) waarvoor meer personeel beschikbaar moet zijn. Stichting Fokus is overigens niet de enige aanbieder in ADL-clusters, in het ADL-cluster Park de Meer bijvoorbeeld is Amstelrade de zorgaanbieder.
  2. De indicatiestelling voor Fokuswonen wordt per 1 januari 2005 door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) overgenomen van Argonaut. De centrale wachtlijst voor Fokuswonen blijft in 2005 en 2006 nog bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Op termijn zal deze wachtlijst door de zorgkantoren overgenomen worden.
  3. Voor bewoners van Fokuswonen en andere ADL-clusterbewoners betekent de wijziging dat zij per 1 januari 2007 een eigen bijdrage gaan betalen. Lees meer.

Bouw en aanpassingen clusterwoningen

Voor de andere paragrafen van de ADL-clusterregeling ‘Het verwezenlijken van ADL-clusters’ (bouw) en ‘Aanpassingen in bestaande ADL-clusters’ wordt aansluiting gezocht bij enerzijds de Wmo en anderzijds de financiering van de zorginfrastructuur.

Meer informatie


zoeken in 118 websites
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com