Kleinschalige zorg positief in het nieuws

04-08-2005

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie doet wonderen. Dat schrijft de Volkskrant in een artikel over het Anton Pieckhofje in Haarlem. Ook de Databank Wonen-Zorg en het werkprogramma 'Wonen met Dementie' worden genoemd.

Plattegrond Anton Pieckhofje te Haarlem

Het Anton Pieckhofje is één van de koplopers in het kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Huiselijkheid en herkenbaarheid is al vijftien jaar het kenmerk in de zes geclusterde woningen. De groepen vormen zelfstandige huishoudens: ze koken, wassen, maken schoon en doen zelf boodschappen.

In het artikel wordt verwezen naar de Databank Wonen-Zorg op deze site. In de databank staan inmiddels zo'n 150 projecten kleinschalig wonen. Waarschijnlijk zijn er inmiddels veel meer kleinschalige groepswoningen gerealiseerd of in ontwikkeling. Daarom start het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg in september een landelijke actualisatie van het bestand.

Ook is er in het artikel aandacht voor het werkprogramma 'Wonen met Dementie' een gemeenschappelijk initiatief van Alzheimer Nederland, Arcares en Aedes. Met dit programma willen zij de kleinschalige zorg voor mensen met dementie in Nederland stimuleren.

Lees meer:


zoeken in 118 websites