PvE groepswonen dementerenden beschikbaar

31-05-2006

Zorgaanbieder Antaris (onderdeel van CareWest) stelt haar Programma van Eisen voor groepswonen voor ouderen met dementie beschikbaar. Het Programma van Eisen is gebaseerd op de visie van Antaris en de filosofie van 'Huiselijk en vertrouwd'.

Het rapport waarin het Programma van Eisen staat omschreven, wordt voortdurend geactualiseerd op basis van ervaringen van Antaris met groepswonen. Het rapport omvat de algemene filosofie 'huiselijk en vertrouwd' en is vervolgens uitgewerkt in een functioneel en bouwkundig PvE. Ook het opleveringsniveau is omschreven.
Lees rapport 'Programma van eisen voor groepswonen voor ouderen met dementie'.

Visie

De keuzes in het Programma van Eisen zijn gebaseerd op de visie van Antaris en de filosofie van 'Huiselijk en vertrouwd'. Het rapport kan dienen ter inspiratie voor plannen in de eigen organisatie. In dat geval is het wenselijk de keuzes in het PvE van Antaris te vergelijken met de eigen visie.

Antaris heeft de nodige ervaring met het ontwikkelen van kleinschalig groepswonen voor mensen met dementie. In de Databank Wonen-Zorg staan verschillende projecten kleinschalig groepswonen van Antaris. Lees meer.

Huiselijk en vertrouwd

Huiselijk en vertrouwd is een handreiking voor de bouw en inrichting van woonvoorzieningen voor dementerenden uit 2001. De handreiking is te bestellen bij het NIZW. Lees meer.


zoeken in 118 websites