TV-actie voor jonge mensen in zorgcentra

28-08-2006

In de TV-actie 'Zeg eens JA' van 31 augustus vraagt het Prinses Beatrix Fonds aandacht voor haar twee jubileumdoelstellingen: de realisering van zorgcentra voor jonge mensen en meer wetenschappelijk onderzoek. De uitzending is te zien op Nederland 2 van 20.30 tot 22.15 uur.

Zorgcentra voor jonge mensen

De doelstelling voor zorgcentra voor jonge mensen richt zich op domotica. In samenwerking met ActiZ en het College Bouw Zorginstellingen heeft het Beatrixfonds aan een eerste selectie van vijf projecten geld toegezegd. Tijdens de uitzending wordt aandacht besteed aan een aantal van deze projecten. De vijf projecten zijn:

Ook in Groningen, Zwolle en de Achterhoek zijn plannen in ontwikkeling. Aanvragen voor domotica voor woonvoorzieningen voor jongeren kunnen nog steeds worden ingediend via www.beatrix.nl.

Wetenschappelijk onderzoek

Tijdens deze TV-uitzending reikt H.M. Koningin Beatrix twee onderzoeksprijzen uit. Eén prijs gaat naar Jan Smeitink van het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St. Radboud voor onderzoek op het gebied van spierziekten. De andere prijs is voor Chris de Zeeuw van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam voor onderzoek op het gebied van bewegingsstoornissen.

Lees meer:


zoeken in 118 websites