'Buuf Overal Thuis' van start

13-10-2006

Zestig senioren in Utrecht kunnen het komende anderhalf jaar kosteloos gebruik maken van diverse domoticaproducten binnen het project 'Buuf Overal Thuis'. Het project maakt deel uit van het project 'Toekomst Thuis' van de provincie Utrecht en is 29 september van start gegaan.

Ruime keuze

De senioren die aan het project meedoen, zijn verdeeld in twee groepen: ouderen met een contact-, welzijns- en veiligheidsvraag én ouderen met een zorgvraag met indicatie. Ze kunnen gebruik maken van een basispakket dat bestaat uit contact via een beeldscherm (met familie of andere gebruikers van 'Buuf Overal Thuis') en personenalarmering. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor diverse modules uit een domoticakeuzepakket, zoals toegangscontrole (deurontgrendeling en videofoon), zorg via beeldschermcontact, mobiliteitsdetectie, nachtroute-verlichting en huis- en lichtbediening. Het pakket kan dus meegroeien met de behoeftes van de gebruiker.

Achtergrond

'Buuf Overal Thuis' maakt deel uit van het project 'Toekomst Thuis' van de provincie Utrecht. De provincie wil hiermee de invoering van domotica en de zorg op afstand stimuleren. In Soest en Woerden zullen dit najaar soortgelijke projecten worden gestart. Het is de bedoeling om de leer- en gebruikservaringen breed te verspreiden.

Partners

De domotica voor 'Buuf overal Thuis' is ontwikkeld door zorgaanbieder Aveant en woningcorporatie Portaal in Utrecht. Beide organisaties willen in de toekomst een soortgelijk pakket aanbieden aan een grotere doelgroep.

Meer informatie


zoeken in 118 websites