Seniorenbox: woonunit bij eigen woning

24-07-2007

De wens van veel senioren is om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde huis en buurt te blijven wonen. Oost Flevoland Woondiensten (OFW) ontwikkelt daarvoor een Seniorenbox. De Seniorenbox is een woonunit, voorzien van slaap- en badkamer, die in de tuin met een verbindend sluisje geplaatst kan worden tegen de woning aan.

Langer wonen in eigen woning

De Seniorenbox biedt een oplossing voor ouderen in een eengezinswoning die door problemen met traplopen hun slaap- en badkamer op de eerste verdieping niet meer goed kunnen bereiken. Naast ouderen is de unit ook geschikt voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld gezinnen met een lichamelijk gehandicapt kind. OFW wil in eerste instantie starten met een pilot van twee of drie Seniorenboxen.
Lees persbericht OFW.
Meer informatie over Seniorenboxen.

Andere initiatieven voor tijdelijke huisvesting

Tijdelijke slaapcabines voor in de tuin bestaan al langer volgens een artikel in Dagblad BN/De Stem. In Brabant wonen met name in de kleinere dorpen een flink aantal ouders bij hun kinderen op het erf in omgebouwde schuren of garages, een zogenaamde mantelzorgwoning. Van een doorbraak van dergelijke tijdelijke huisvesting is echter nog steeds geen sprake, aldus woordvoerder Ytje Hiemstra van Mezzo, de belangenbehartiger van mantelzorgers in BN/De Stem. Grootste knelpunten zijn geld én de vergunning. Gemeenten blijken er niet dol op. Handhaven van de tijdelijkheid van de situatie blijkt lastig.
Lees artikel BN/De Stem
Meer informatie over mantelzorgwoningen


zoeken in 118 websites