Levensloopbestendige woningen - praktijk

Gemeente Tilburg

In Tilburg heeft de gemeente een beleidsrichtlijn (pdf, 106 kb) ontwikkeld voor levensloopbestendig bouwen, die geldt voor alle grotere nieuwbouwlocaties. Formeel is toepassing facultatief, maar bouwende partijen, ook private ontwikkelaars, houden zich eraan. Verder worden in Tilburg twee woonservicezones ontwikkeld (een nieuwbouwwijk en een vernieuwingswijk) als prototype voor een stedelijk dekkende structuur. Meer informatie vindt u in het artikel Tilburg, een gemeente met een visie op wonen en zorg (pdf, 510 Kb) of op de website van de Gemeente Tilburg.

Gooioord, AmsterdamFlat Gooioord in de Bijlmermeer (Amsterdam)

Dit flatgebouw, oorspronkelijk gebouwd voor gezinnen, is compleet opgeplust tot seniorenflat conform het Oppluslabel van de SEV.

Galecop NijmegenWijk Galecop, Nieuwegein

Zowel de woningen als de woonomgeving zijn ontworpen conform het eisen voor aanpasbaar bouwen en het handboek voor toegankelijkheid.

Woonzorgcomplex Baarlo (L.)

Eerste complex dat met een positieve score op alle 31 beoordelingspunten het Seniorenlabel van de ouderenbonden in de wacht sleepte.

Pelkwijk, Winterswijk

Eengezinshuizen gebouwd volgens de eisen voor aanpasbaar bouwen.

Wijk Breda-Zuid-Oost

In deze woonzorgzone in voorbereiding zijn zowel naoorlogse complexen 'bejaardenwoningen' als gewone flatcomplexen opgeplust.

Bergwegcomplex, RotterdamWoonzorgcomplexen Bergweg en Acropolis, Rotterdam

Hier is het eisenpakket 'voorbereid levensloopbestendig bouwen' van Humanitas gerealiseerd. Website: Humanitas Rijnmond


zoeken in 118 websites