Nieuw 'WoonKeur +Pakket Zorg' volgt Zorg in Woningen

17-12-2009

WoonKeur heeft nu ook een Pluspakket Zorg. Voor woningen die ook voor zorg geschikt moeten zijn bestaat nu de mogelijkheid bovenop het basispakket van WoonKeur ook de eisen uit het Pluspakket Zorg te volgen. Zorg in Woningen is onderdeel van de eisen van dit Pluspakket Zorg. Zorg in Woningen is het programma voor het ontwerp van zorgwoningen van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Het Pluspakket Zorg

Het WoonKeur Pluspakket Zorg is gelanceerd op 16 december 2009 tijdens de Landelijke Manifestatie 'Wijs Bouwen voor senioren' in Doorn. Het WoonKeur Pluspakket Zorg biedt voldoende ruimte voor het verlenen van zorg en het maken van noodzakelijke transfers. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het opstellen van bijvoorbeeld scootmobielen en (elektrische) rolstoelen nabij de woning.

Zorg in Woningen opgenomen in Pluspakket

Wanneer een bewoner persoonlijke verzorging van een zorgverlener nodig heeft in sanitaire ruimten en rond het bed dan voorziet het WoonKeur Pluspakket Zorg in de mogelijkheid om deze zorg te verlenen. Daarvoor maakt het Pluspakket gebruik van Zorg in Woningen. Binnen Zorg in Woningen is een selectie gemaakt welke voor het WoonKeur Pluspakket van toepassing is. In het online programma van het Kenniscentrum Wonen-Zorg kunt u direct met deze selectie aan de slag.

Zorg in Woningen geeft aan welke ruimte nodig is voor het bieden van persoonlijke zorg en voor transfers. Andere eisen van het Pluspakket Zorg zijn beschreven in het Pluspakket Zorg van WoonKeur.

Het certificaat WoonKeur

WoonKeur is een certificaat dat kan worden afgegeven aan nieuwbouwwoningen waarbij bijzondere aandacht is geschonken aan de gebruikskwaliteit. Er wordt bij het ontwerp extra aandacht besteedt aan veiligheid, toekomstwaarde en flexibiliteit.

WoonKeur wordt gedragen door de meest bekende woonconsumenten-organisaties Vereniging Eigen huis, Stichting Consument en Veiligheid, VACpunt Wonen, CG-Raad, ANBO, Unie KBO, PCOB, CSO, Aedes, VNG, BNA, Bouwend Nederland en het Neprom.

Meer informatie


zoeken in 118 websites