Meavita introduceert interactieve televisie

19-12-2005

Meavita, zorgaanbieder uit Den Haag, gaat verschillende (zorg)diensten via interactieve televisie mogelijk maken. Hiermee is Meavita de eerste organisatie in Nederland die medio 2006 beschikt over een eigen televisiekanaal. Mensen kunnen via een zogeheten tv-foon communiceren en zorg op afstand geleverd krijgen.

Middels het project Meavita Thuis wil de organisatie met name ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen. Via de televisie kunnen mensen met bijvoorbeeld de diëtiste praten of met de kinderen indien zij eenzelfde 'kastje' hebben. Maar op de tv-foon kan ook apparatuur aangesloten worden waarmee bloeddruk gemeten kan worden of een hartfilm gemaakt kan worden.

In China gebruiken boeren hetzelfde systeem om met elkaar op afstand te communiceren. Maar volgens Meavita is het niet de bedoeling dat alle zorg en contacten worden vervangen door de televisie. De kerntaak van de organisatie blijft toch het leveren van zorg bij de mensen thuis. Meavita wil wel inspelen op de toenemende zorgvraag en het tekort aan professionele krachten.

De huur van het systeem zal rond de 20 euro per maand liggen. Het streven is om op termijn op 10 euro per maand uit te komen, afhankelijk van het aantal gebruikers van het systeem. Medio 2006 moeten de eerste vijfduizend klanten en vijfduizend medewerkers op het systeem zijn aangesloten.

Meer informatie kunt u vinden op de site van Meavita.


zoeken in 118 websites