Publicatie lokale loketten verschenen

18-10-2005

'De praktijk van Lokale Loketten', zo luidt de nieuwe publicatie die door het PON, Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant is uitgebracht. Op basis van evaluatie van drie pilots in vijf loketten zijn leerpunten geformuleerd voor de opzet van lokale loketten in de Wmo.

Eén van de prestatievelden van de Wmo is het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning. Het oprichten van een lokaal loket is een mogelijkheid om dit prestatieveld in te vullen. De verwachting is dat een flink aantal gemeenten een lokaal loket inricht. In veel gemeenten bestaan dergelijke loketten al.

Het PON heeft vijf loketten geëvalueerd om ervaring op te doen met het frontoffice en backofficemodel in het kader van wonen, zorg en welzijn, maar ook om een aantal samenwerkingsverbanden tussen het (voormalige) RIO en gemeenten te analyseren. De ervaringen kunnen worden gebruikt bij het starten van lokale loketten in het kader van de Wmo.

Een belangrijkse conclusie uit het onderzoek is dat een loket niet zonder meer gezien moet worden als een verlengstuk van een gemeentelijke dienst. Het inrichten van een lokaal loket is een vorm van ketensamenwerking met andere partners. De gemeenten dienen in dit proces een regiefunctie te vervullen.

De auteurs formuleren op basis van de evaluatie 15 leerpunten waar gemeenten en andere betrokken organisaties, zoals zorgaanbieders en woningcorporaties hun voordeel mee kunnen doen bij het opzetten of herinrichten van een lokaal loket. Zo luidt een van de 15 aanbevelingen: 'besteed tijdig ruime aandacht aan de vormgeving van het primaire proces'. 'Bezint eer ge begint, maar begin wel' is een andere aanbeveling.

U kunt de publicatie downloaden (pdf, 393 kB).


zoeken in 118 websites
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com