Apeldoorn opent Wmo-loket

09-02-2006

Burgers van de gemeente Apeldoorn kunnen voortaan met vragen over wonen, zorg en welzijn terecht bij het zogenaamde Wmo-loket. Het Portaal is de naam van dit lokale loket dat op 8 februari officieel haar deuren opende.

Het Portaal is een bedrijfsverzamelgebouw waarin tien organisaties op het gebied van zorg, wonen en welzijn zijn gehuisvest. In Het Portaal is het Zorgloket te vinden, maar daarnaast ook de volgende organisaties: Centrum Indicatiestelling Zorg, Woonkeus, GGD, RIBW, AGIS zorgverzekeringen en medewerkers van stichting MEE en Wisselwerk. Ook is het steunpunt Geheugentraining er te vinden.

De gemeente Apeldoorn heeft het initiatief genomen tot Het Portaal, gedreven door de komende Wet maatschappelijke ondersteuning. Burgers moesten voorheen naar verschillende plekken toe om hun vragen beantwoord te krijgen. Nu kan de burger in één gebouw terecht voor vragen op het brede terrein van wonen, zorg en welzijn. Deelnemende organisaties kunnen makkelijker afstemmen door de korte lijnen.

Staatssecretaris Ross van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opende Het Portaal. U kunt haar speech lezen op de website van VWS.

Lees meer over het loket (kijk onder 'Actueel').


zoeken in 118 websites