Project Viedome wint Veder-Smit thuiszorgprijs

08-06-2004

De Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) heeft het project Viedome uitgeroepen tot winnaar van de Veder-Smit Thuiszorgprijs 2004. Viedome legt door middel van ICT- en domotica toepassingen op een innovatieve manier een koppeling tussen zorg, wonen en welzijn.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vernieuwing van de thuiszorg in Nederland. Het bestuur van de LVT koos dit jaar voor Viedome omdat het van de drie genomineerde projecten het meest compleet invulling geeft aan het zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen van burgers die dat wensen en kunnen.

De andere twee genomineerde projecten waren CamCare en Thuiszorg-Online. Alle drie de genomineerden hebben als kenmerk dat er wordt ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen en dat alternatieve manieren van zorgverlening worden beproefd.

Aan de prijs is een bronzen sculptuur verbonden die ontworpen is door de Amsterdamse kunstenaar Peter Erftemeijer.

Meer informatie over de zorgvernieuwingsprojecten is te vinden op hun websites: www.camcare.nl; www.thuiszorg-online.nl en www.viedome.nl.


zoeken in 118 websites