Nieuwsbrief Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, 30 augustus 2006

Indien u deze nieuwsbrief niet juist ontvangt, ga dan naar https://kcwz.nl/nieuwsbrieven/20060830.html

Oproep

Gezocht: voorbeelden zelfstandig wonen met partner met dementie
Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg zoekt meer voorbeelden van zelfstandige woningen met zorg voor mensen met dementie en hun partner. Bij ons zijn slechts enkele van deze woningen bekend terwijl we de indruk hebben dat er meer zouden kunnen zijn. Ook zijn we benieuwd naar uw ervaringen.

Bijeenkomsten

Themamiddag Woningcorporaties en de eerste lijn »
Wat kunnen woningcorporaties en de georganiseerde eerste lijn voor elkaar betekenen bij de ontwikkeling van eerstelijns gezondheidscentra? Deze vraag staat centraal in de themamiddag op 5 oktober a.s., georganiseerd door de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG) en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Cursus Samenwerking van KCWZ en ROI in najaar 2006 »
Ook bezig met samenwerkingsprojecten rond wonen, zorg en welzijn? En op zoek naar inzichten en vaardigheden om in dergelijke complexe netwerken effectief te opereren en te sturen? Dan is de meerdaagse cursus Samenwerken aan wonen, zorg en welzijn die het Rijksopleidingsinstituut ROI met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in de tweede helft van september op twee locaties start iets voor u!

Nieuwsoverzicht

Kleinschalig wonen

TV-actie voor jonge mensen in zorgcentra »
In de TV-actie 'Zeg eens JA' van 31 augustus vraagt het Prinses Beatrix Fonds aandacht voor haar twee jubileumdoelstellingen: de realisering van zorgcentra voor jonge mensen en meer wetenschappelijk onderzoek. De uitzending is te zien op Nederland 2 van 20.30 tot 22.15 uur.

Wijkservicecentrum

Wijkservicecentra: vóór en dóór de wijk »
Niet alleen ouderen maar ook jongere leeftijdsgroepen willen gebruik maken van een centraal punt in de wijk. Door een bredere programmering komt er ook meer ruimte voor eigentijds vrijwilligerswerk. Dit blijkt uit onderzoek naar wijkservicecentra, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy in samenwerking met DIA BV.

Schefferstaete: wonen, zorg, welzijn en arbeid »
In het hartje van Dordrecht zijn een aantal monumentale panden verbouwd tot een multifunctioneel complex met woningen, kantoorruimten en voorzieningen voor mensen met en zonder beperkingen.

Multifunctionele boerderij Dorpzigt is gereed »
De historische boerderij Dorpzigt in Zuid-Beijerland is herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw met functies, waar jong en oud, zorgbehoevend en vitaal gebruik van kan maken. De boerderij opent haar deuren op 22 september.

Zorghotel

Zorghotel onderdeel multifunctioneel gebouw »
In Amsterdam zijn plannen een zorghotel te realiseren als onderdeel van het multifunctionele gebouw De Nieuwe Seneca in Geuzenveld.

Klant in beeld

Inventarisatie wensen homo-ouderen »
Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober kunnen homo- en lesbische ouderen bellen naar de bellijn voor roze ouderen. Zij kunnen hun wensen en behoeften rond wonen, welzijn en zorg kenbaar maken. Professionals en vrijwilligers die werken in de zorgsector kunnen ook bellen om hun ervaringen, tips en suggesties door te geven.


Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt voor kennis op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ organisatie van zorgondernemers. Kennispartners zijn RIBW Alliantie en VGN. Meer info: kcwz.nl

Klik als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.