Bronlaak-Heimdal bouwt aan toekomst

21-07-2006

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Welzijn en Sport heeft groen licht gegeven voor bouwactiviteiten op locatie Bronlaak. Hierdoor kan er gerenoveerd, uitgebreid en gebouwd worden. Bronlaak is een sociaal-therapeutische woon-werkgemeenschap waar mensen met een ontwikkelingsstoornis wonen en werken.

In de dorpsgemeenschap Bronlaak, bij Oploo gelegen, wonen zorgvragers, maar ook particulieren. Bezoekers uit de omgeving kunnen terecht in het Pinksterhuis, waar voorstellingen en exposities worden gehouden. Ook kunnen zij de winkel De Waterman bezoeken.

De zorgverlening van de Stichting Bronlaak-Heimdal is gebaseerd op de antroposofische zorgvisie. Verder vindt in de woon-werkgemeenschap 'omgekeerde integratie' plaats. Dit houdt in dat in de gemeenschap waar al mensen met een handicap wonen ook woningen gerealiseerd voor mensen zonder handicap.

Met de door het Ministerie toegezegde bedrag van 13 miljoen euro zal flink gebouwd en gerenoveerd worden. De huidige bebouwing wordt aangepast zodat zij voldoet aan de moderne eisen en wensen. De woonhuizen zullen bijvoorbeeld groter gemaakt worden. Daarnaast komt er een nieuw multifunctioneel centrum dat onder andere onderdak biedt aan een medisch verpleegkundige dienst. Tevens vindt er uitbreiding van het Pinksterhuis plaats.

Lees meer.


zoeken in 118 websites