Redeneer- en rekenmodel Areadne beschikbaar

13-10-2006

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg brengt het langverwachte redeneer- en rekenmodel Areadne op de markt. Het Kenniscentrum financierde de ontwikkeling van dit programma voor investeren in wonen, zorg en welzijn. Areadne is vanaf nu te bestellen.

Transparantie en maatschappelijke winst

Het redeneer- en rekenmodel Areadne helpt samenwerkende partijen om op een snelle en transparante manier hun plannen voor de realisatie of transformatie van vastgoed te optimaliseren. Areadne zet in een vroeg stadium – wanneer het gaat om prille planvorming – alle berekeningen helder op een rij. Niet alleen de financiële kant van de plannen wordt doorgerekend, maar ook de maatschappelijke winst die de nieuw- of verbouw kan opleveren.

Logo AreadneDankzij de nauwe samenwerking met gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders is Areadne een praktisch hulpmiddel geworden. Het model werkt op basis van een investeringsprogramma en kengetallen.

Areadne werd ontwikkeld door prof. George de Kam van de Radboud Universiteit in samenwerking met de TU Delft. Professor de Kam bezet de bijzondere leerstoel Maatschappelijk ondernemen met grond en locaties van de Stichting Maatschappelijke Locatieontwikkeling (SMLO), een initiatief van Aedes en ActiZ.

Helpdesk en cursus

De organisaties die Areadne aanschaffen kunnen gebruik maken van de Areadne-helpdesk. Ook worden zij lid van het Areadne-gebruikerspanel, dat het komende jaar wordt betrokken bij de verdere ontwikkeling van het programma. Voor de leden van het gebruikerspanel organiseert het Kenniscentrum een cursusdag over het gebruik van Areadne.

Verkoopprijs

Areadne is een toepassing van Microsoft Excel. Het programma is uitgebracht op CD-rom. Daarop treft u ook de handleiding aan.

Leden van Aedes en ActiZ krijgen 50% korting op de verkoopprijs van Areadne. De marktprijs van Areadne is € 750 excl. btw. Voor leden van Aedes en ActiZ bedraagt de verkoopprijs van Areadne € 375 excl. btw. Extra exemplaren kosten bij gelijktijdige bestelling € 50 excl. btw voor niet-leden en € 25 excl. btw voor leden van Aedes en ActiZ. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Bestellen

Het Kenniscentrum heeft voor distributie en facturering van Areadne het organisatiebureau Nestas ingeschakeld.

U kunt Areadne online bestellen via het bestelformulier.
Telefonisch bestellen is ook mogelijk bij bureau Nestas: 036 530 77 00

Meer informatie

Meer informatie over Areadne vindt u elders op deze site, in een artikel over het rekenmodel en in de presentatie over Areadne tijdens de Project!mpulsbijeenkomsten van maart 2006.

Download artikel (pdf, 36 kb)
Download presentatie (pdf, 1,6 mb).


zoeken in 118 websites