Kennismaken met rekenmodel Areadne

09-01-2007

Belangstellenden voor Areadne, het redeneer- en rekenmodel voor investeringen in wonen, welzijn en zorg, kunnen de mogelijkheden van het programma nu eerst leren kennen met de demoversie.

Areadne in kort bestek

logo AreadneAreadne is een nieuw beslissingsondersteunend rekenmodel, dat het mogelijk maakt om in een vroeg stadium van de planontwikkeling alle berekeningen helder op een rijtje te zetten. Niet alleen de financiële kant van de plannen wordt doorgerekend, maar ook de maatschappelijke winst die de nieuw- of verbouw kan opleveren. Het model werkt op basis van een investeringsprogramma en kengetallen. Na invoer van deze gegevens krijgt de gebruiker op elk gewenst moment helder zicht op de voor- en nadelen van de plannen. Omdat partijen vooraf samen de uitgangspunten bepalen, is transparantie verzekerd.

Verkoopprijs

Areadne is een toepassing van Microsoft Excel. Het programma is uitgebracht op CD-rom. Daarop treft u ook de handleiding aan.

Leden van Aedes, ActiZ en de kennispartners van het Kenniscentrum (de VGN en RIBW Alliantie) krijgen 50% korting op de verkoopprijs van Areadne. De marktprijs van Areadne is € 750 excl. btw. Voor leden van Aedes, ActiZ, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de RIBW Alliantie bedraagt de verkoopprijs van Areadne € 375 excl. btw. Extra exemplaren kosten bij gelijktijdige bestelling € 50 excl. btw voor niet-leden en € 25 excl. btw voor leden van Aedes, ActiZ, VGN en de RIBW Alliantie. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Demoversie

Als u zich eerst een beeld wilt vormen van de mogelijkheden van Areadne, kunt u gebruik maken van de demoversie. Deze werd ontwikkeld door de samenstellers van Areadne, professor George de Kam van de Radboud Universiteit Nijmegen en ir. Sjoerd Bijleveld van de TU-Delft. De demoversie van Areadne is gratis en volledig functioneel. Het verschil met Areadne is dat de demoversie al een voorbeeld van een catalogus bevat. Met deze catalogus kunt u alle mogelijkheden zelf uitproberen. Deze catalogus kan niet worden gewijzigd. U kunt de demoversie dus niet voor een eigen project te gebruiken. De bijbehorende handleiding wordt eveneens gratis ter beschikking gesteld.
Download demoversie (xls, 1,1 mb). Kies in het dialoogvenster voor opslaan van het bestand op uw computer.
Download handleiding (pdf, 1,2 mb)

Bestellen

Het Kenniscentrum heeft voor distributie en facturering van Areadne het organisatiebureau Nestas ingeschakeld.

U kunt Areadne online bestellen via het bestelformulier.
Telefonisch bestellen is ook mogelijk bij bureau Nestas: 036 530 77 00

Meer informatie

Meer informatie over Areadne vindt u in een artikel over het rekenmodel of in de presentatie van Areadne tijdens de Project!mpulsbijeenkomsten in maart 2006.
Download artikel (pdf, 32 kb).
Download presentatie (pdf, 1,6 mb).


zoeken in 118 websites