Overgangsprotocol huishoudelijke verzorging

23-05-2006

Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt de huishoudelijke verzorging overgeheveld van de AWBZ naar de Wmo. Het Ministerie van VWS, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Zorgverzekeraars Nederland hebben een overgangsprotocol ontwikkeld om de overgang van huidige cliënten huishoudelijke verzorging zorgvuldig te laten verlopen.

Overgangsrecht

Het protocol betreft cliënten die in 2006 een indicatie hebben voor de AWBZ-functie huishoudelijke verzorging waarvan de geldigheid doorloopt voorbij 2007. In het protocol wordt gesproken van overgangscliënten. Het protocol is gebaseerd op het overgangsrecht.
Dit overgangsrecht voor de overgangscliënten blijft geldig gedurende de looptijd van het indicatiebesluit, doch ten hoogste een jaar na de inwerkingtreding van de Wmo. Als een cliënt eerder dan 31-12-2007 een aangepaste indicatie nodig heeft, dan dient hij zich te melden bij de gemeente en komt hij automatisch in het Wmo-regime terecht. Als een cliënt in de loop van 2007 voor andere zorgfuncties een nieuwe indicatie vraagt, bijvoorbeeld voor persoonlijke verzorging, maar er is geen wijziging in de indicatie voor huishoudelijke zorg gedurende dat jaar, dan blijft de persoon onder het overgangsregime vallen.

Tijdens overgangsrecht al nieuwe aanbieders Wmo

Tijdens de periode waarin bestaande cliënten onder het overgangsrecht vallen, houden zij hun indicatie. Overgangscliënten hebben echter geen recht op het behoud van de AWBZ-zorgaanbieder. Vanaf het moment van ingaan van de Wmo organiseert de gemeente de huishoudelijke zorg. De gemeente kan een andere zorgaanbieder contracteren dan de aanbieder die nu de AWBZ-zorg levert volgens het contract met het zorgkantoor.

Bijeenkomsten

Arcares en Z-org organiseren in verband met de overgang van de huishoudelijke verzorging voor leden op 13 en 16 juni bijeenkomsten 'Aanbesteden in de Wmo'. Meer hierover op de ledensites van Arcares en Z-org.

Lees meer:


zoeken in 118 websites
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com