Samenwerking loont in Culemborg

23-09-2009

Door goede samenwerking en passie is BonVie tot stand gekomen: een wooncomplex met grand café/restaurant. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg laat u in een nieuw verschenen artikel meer zien over het goede leven in Culemborg. Ook kunt u kennismaken met BonVie tijdens één van de inspiratiedagen.

BonVie: Het leven is goed in Culemborg

Welkom in BonVieBonVie is een wooncomplex in de Culemborgse wijk Parijsch. Er wonen mensen van alle leeftijden, met en zonder handicap, onder de begeleiding van de Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR), Syndion en RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn). In één van de twee gebouwen bevindt zich grand café/restaurant De Ontmoeting plus een aantal jeugd-, welzijns- en zorgvoorzieningen.

Kloppend hart van de wijk

BonVie kloppend hart van de wijkBonVie is het kloppend hart van de wijk. Ook voor wijkbewoners zijn de zorg-en welzijnsdiensten beschikbaar. Net als in het Friese Trynwâlden kent BonVie umtinkers, mensen die meedenken met bewoners met een hulp- of zorgvraag en die op zoek gaan naar een passend antwoord daarop.

Goede samenwerking een succesfactor

Eén van de succesfactoren is de goede samenwerking tussen verschillende organisaties. Dat de gemeente en de woningcorporatie zich zo positief hebben opgesteld in het meedenken en faciliteren, is een kwaliteitsfactor, stelt  Huub Gijsberts, directeur Zorg en Welzijn van zorgorganisatie Elisabeth-Hof en mede-initiatiefnemer van BonVie. Dat heeft de ontwikkeling van BonVie goed gedaan. De visie en passie van de initiatiefnemers worden genoemd als belangrijke succesfactoren. Daardoor voelen veel mensen zich aangesproken en doen organisaties eerder mee.

Kom kijken in het goede leven

U kunt een kijkje in de keuken van BonVie nemen tijdens de inspiratiedagen die het Ondersteuningsprogramma W+W+Z: Maak het samen! op 15 oktober en 18 november 2009 in BonVie te Culemborg organiseert. Op 17 november 2009 vindt ook een inspiratiedag plaats, maar dan in De Kamers te Amersfoort.

Meer informatie

 


zoeken in 118 websites